Nieuws
Ter gelegenheid van de 71e herdenking van de bevrijding van Lunteren en omstreken vindt vrijdag 15 april een regionaal Bevrijdingsconcert met samenzang plaats in de Petrakerk. Een boeiende historische vertelling door schrijver Jan van Reenen maakt deel uit van het programma.
Bevrijdingsconcert 
Peter en Jaap Eilander zijn vrijdag 15 april te gast in de Petrakerk.
 
Concert organist Peter Eilander verleent zijn medewerking aan deze avond samen met zijn zoon Jaap die de vleugel bespeelt. Op het programma staat veel samenzang van onder meer vaderlandse liederen, maar uiteraard ook orgel- en pianosolo's. Er wordt afgesloten met het Wilhelmus.
De avond vindt plaats in de Petrakerk in Ede, die vanwege de akoestiek en het prachtige orgel een uitstekende locatie voor dit programma is.
 
De in Barneveld geboren schrijver Jan van Reenen, schrijver van diverse jeugdboeken over de Tweede Wereldoorlog, verzorgt een vertelling die zowel jong als oud zal boeien.
 
De toegang is gratis. Bij de uitgang zal een collecte worden gehouden voor de onkosten en de aflossing van het kerkgebouw. De kerk is gevestigd aan de Lunterseweg 25 in Ede en is open vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur start het programma. Na afloop is er gratis koffie, koek en frisdrank.