Nieuws
De directeuren van twee van de drie basisscholen in het buitengebied van de Gelderse Valei Midden, hebben een glasvezelabonnement afgesloten. Het gaat om de scholen School met de Bijbel ‘Ruitenbeek’ en ‘De Valk’. CBS Nederwoud in Lunteren is net zo enthousiast en is ook overgaan op het snelle glasvezel.
De scholen onderschrijven het belang van een goede breedbandverbinding voor het onderwijs. Om glasvezel aan te leggen, is een deelname van 50% voor 10 juli noodzakelijk.
 
Directeuren L. van Dijk (Ruitenbeelschool) en T. Roordink (school De Valk)lichten toe: “In het onderwijs is de laatste jaren veel veranderd. De nieuwe lesmethodes worden online aangeboden. Om deze te kunnen gebruiken, is een goede internetverbinding van groot belang. In het buitengebied is de verbinding helaas niet toereikend. We zien het aanbod van CIF daarom als een kans voor onze scholen. Hiermee kunnen ook wij mee met de ontwikkelingen op onderwijsgebied. Daarnaast zien we dat kinderen zich thuis steeds meer online oriënteren. Ze zijn heel vaardig in het opzoeken van informatie voor bijvoorbeeld een spreekbeurt en het maken van online oefeningen.”
 
Aanbod
In totaal gaat het om ongeveer 6.000 huishoudens en bedrijven. Aanmelden voor glasvezel kan tot 10 juli 2017 door een abonnement bij een dienstaanbieder af te sluiten.
Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit zes dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en vastrechtvergoeding (€ 1600,00 inclusief BTW bij eenmalige afkoop, of € 12,50 euro per maand). Inwoners die na de inschrijfperiode van 10 juli 2017 alsnog kiezen voor glasvezel, betalen naast de vastrechtvergoeding minimaal 995 euro aansluitkosten, afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten.
 
Meer informatie over de data en tijden van lokale avonden is te vinden op glasvezelbuitenaf.nl