Nieuws
Ede zoekt jonge inwoners van 6 tot en met 16 jaar die zich vrijwillig inzetten voor onze gemeente. Kent u zo’n jonge held? Meldt hem of haar dan vóór 1 november aan voor een Pluim. De pluimen, ook wel jongerenlintjes genoemd, worden jaarlijks in maart uitgereikt.
De Pluim is een speciale onderscheiding voor jongeren van 6 tot en met 16 jaar, die in Ede wonen.
De onderscheiding is bedoeld voor jongeren die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Edese samenleving, die kampioen zijn geworden in hoogste klasse van hun sport op nationaal of internationaal niveau of die nationaal of internationaal kampioen zijn geworden op het gebied van cultuur. De activiteiten of prestaties waar het om gaat, mogen niet langer dan één jaar in het verleden liggen.
Vrijwilligerswerk
Het gaat om kinderen en jongeren die zich op één of andere manier inzetten voor de Edese samenleving.
Bijvoorbeeld: het doen van vrijwilligerwerk, hulp bieden aan ouderen, activiteiten organiseren voor een goed doel of voor de buurt, het bespreekbaar maken van een maatschappelijk probleem of hulp bieden aan zieken of ouderen door bijvoorbeeld altijd de hond uit te laten.
Zo werd dit jaar een Pluim gereikt aan onder meer Marit van Beijnum die zich bijzonder heeft ingezet voor de Edese IJsvereniging. En aan het Anasheed Koor van basisschool Al Amana voor behalen van het kampioenschap op de landelijke Anasheed zangwedstrijd onder Islamitische basisscholen. Ook waren er weer meerdere kampioenen.
Aanvragen
Een lintje kan door iedereen worden aangevraagd, zoals door ouders, familie, de juf van school, de sportleraar of sportvereniging. U kunt jongeren bij de gemeente aanmelden voor een lintje. Dit kan het hele jaar door maar uiterlijk tot 1 november van dit jaar. Daarna beoordeelt een jury de ingezonden aanvragen.
In maart 2016 is de uitreiking van de Pluimen.
Het voordrachtformulier en de informatiefolder kunt u vinden via onze website www.ede.nl.
U kunt dit vinden onder: Gemeente, Bestuur en Politiek, Onderscheidingen, De Pluim.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne Groeneveld (0318) 68 09 04 of via de mail lintjes@ede.nl.