Nieuws
De European Gum Health Day is een internationale dag voor het bewustzijn van tandvleesaandoeningen en vindt plaats op donderdag 16 mei.
Verschillende parodontologiepraktijken, tandartspraktijken en mondhygiënistenpraktijken stellen zich open voor een gratis screening van het tandvlees.
Aandacht_voor_tandvlees
Corina Dollen- Bouwer
 
Wat houdt deze screening in?
Om te beoordelen of tandvlees gezond of ontstoken is, wordt de ruimte tussen de tand en het tandvlees opgemeten, de pocket. Dit gebeurt met een speciaal meetinstrument, een pocketsonde. Er wordt gekeken hoe diep de pockets zijn. Hoe dieper de pockets, hoe ernstiger de ontsteking. Er wordt voorlichting en uitleg gegeven over de staat van het tandvlees en eventuele ernst van de aandoening.
 
Wat is tandvleesontsteking?
De officiële naam voor ernstige tandvleesontsteking is parodontitis. Parodontitis is een ernstige ontsteking van het tandvlees en onderliggende kaakbot. In het ergste geval kunnen tanden en kiezen los gaan staan en zelfs eruit vallen. Gezond tandvlees heeft ook een effect op de algehele gezondheid. Een tandvleesontsteking kan in relatie staan met hart- en vaatziekten, reuma en diabetes.
Ook kan een tandvleesontsteking tijdens de zwangerschap voor een vroeggeboorte zorgen of een kindje met laag geboortegewicht. Het is dus belangrijk te weten hoe het met je tandvlees gesteld is.
 
Kernhem Medisch Centrum
Corina Dollen- Bouwer stelt haar praktijk Mondzorg C. Dollen open van 14:45 uur tot 17:00 uur. U/jij kunt contact opnemen voor het inplannen van de gratis screening.
De praktijk is gevestigd in het Kernhem Medisch Centrum (Starkenburg 87 B4) in Ede. Info: corina@mondzorgcdollen.nl