Nieuws
Bij plattelandswinkel ’t Schuurtje in de Valk zijn al vele bijzondere producten verkrijgbaar. Sinds zaterdag 10 februari is daar iets werkelijk speciaals bijgekomen, de ketchup van ‘De Ketchupfabriek’. Deze ludieke naam staat voor de 100% ambachtelijk gemaakte ketchup uit Graauw (gem. Hulst, Zeeuws-Vlaanderen). De ingrediënten zijn zoveel mogelijk van biologische en/of duurzame teelt afkomstig.
De_Ketchupfabriek 
Sinds 2013
Via, via kwam Bram Hofman van ’t Schuurtje in contact met Patrick Keizer, de ketchupmaker. Het klikte, met als gevolg dat Patrick afgelopen zaterdag naar De Valk vertrok om er zijn ketchup te introduceren.
De ketchup van ‘De Ketchupfabriek’ wordt op authentieke wijze handgemaakt. Het overgrote deel van de ingrediënten komt uit de directe omgeving van Graauw. De verse producten zijn op duurzame wijze of biologisch geteeld. Zelfs de rode ui die voor de ketchup wordt gebruikt komen van 300 meter achter de winkel in Graauw.
Patrick maakt de ketchup sinds 2013 geheel in eigen beheer en ook de distributie wordt door hem verzorgd. Zaterdag stonden nog Zwolle en het Friese Grou op het programma.
De_Ketchupfabriek_1 
De Ketchupfabriek
Hoe komen ’t Schuurtje en ‘De Ketchupfabriek met elkaar in contact? Bram: “Een klant tipte mij of dit niet iets voor mij zou zijn. Hij was door een vakantie in contact gekomen met dit product. Volgens mij door de bijzondere Ford Transit bus met daarop ‘De ketchupfabriek’. Het leek mij wel wat en heb dus contact opgenomen met Patrick.”
 
“Dat sprak mij aan. Het e-mail bericht sprak mij aan en ook het verhaal van ’t Schuurtje. Ik vind het prettig als men een goed verhaal weet te vertellen, waarin het product van ‘De Ketchupfabriek past.”
Patrick vervolgd met: “’Schuurtje staat ook achter gezonde voeding en biologische producten. Daarbij komt dat de ketchup nog niet in deze regio verkrijgbaar is. Ik hou het graag een beetje exclusief.”
Vonden de eerste vier flesjes in 2013 aftrek in Graauw zelf, inmiddels telt ‘De Ketchupfabriek’ zo’n dertig vaste afnemers. Sinds zaterdag behoort ’t Schuurtje ook tot deze selecte groep.
 
Drie soorten ketchup
Mosterdketchup: ketchup met een bite. Je proeft eerst de tomaten en dan de sensatie van de grove mosterd.
Polderketchup: hierin proef de kracht van de Zeeuwse polder, kracht, pit en ietwat eigenzinnig. De toegevoegde chipotle (gerookte en gemalen Jalapenopepers) geeft deze ketchup zijn krachtige smaak.
Ketchup Klassiek: dit is de originele ketchup, boordevol tomaten.