Nieuws
Woensdag 28 maart was de jaarlijkse ‘Grote Rekendag’. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die geheel in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten.
Want rekenen is veel meer dan sommen maken in het werkboek!
Het thema van deze 16e editie was ‘De school als pakhuis’. De kinderen stond het systematisch nadenken op het programma. Dit ondervonden zij tijdens activiteiten zoals: inventariseren, stapelen, verplaatsen en coderen.
Grote_Rekendag_op_de_CNS_Triangel-2 
De ‘Grote Rekendag’ op de CNS ‘Triangel’ werd georganiseerd door twintig studenten van de CHE uit Ede.
Gedurende deze dag hebben zij, verspreid over alle groepen, activiteiten rondom het thema: 'De school als pakhuis', uitgevoerd.
De dag begon met een gezamenlijke introductie van het thema. Een aantal studenten voerde een toneelstukje op, wat de leerlingen enthousiast maakten.
Na de introductie werd het programma voortgezet in de verschillende klassen met de vraag: 'Kunnen de kinderen van die groep de verhuizing zelf doen, denken jullie?'
 
Aan het eidne van de ochtend, kwamen de leerlingen op de plek waar ze waren begonnen, de hal!
Elke klas vertelde daar, met de overige klassen als publiek, wat ze die dag ontdekt hadden. Door de enthousiaste reacties van zowel de leerlingen als de leerkrachten, kijken alle studenten die de ’Grote Rekendag’ verzorgd hebben, terug op een geslaagde ochtend.