Nieuws

Vijfenzeventig jaar geleden brak de Tweede Wereldoorlog uit. Aan die gebeurtenis, die Europa op zijn kop zou zetten en aan de bevrijding van Lunteren op 16 april 1945 zal museum Oud Lunteren in het herdenkingsjaar 2015 een bijzondere expositie wijden.

Oproep_aan_elke_Lunteraan_voor_bijzondere_expositie_Oud_Lunteren
Samengeschoolde dorpsbewoners zien op 16 april 1945 op de Oranjestraat, vlakbij het huidige Nieuwe Erf, de bevrijders aankomen.

In dat kader zoekt het museum allerlei voorwerpen die op een of andere manier met WO II te maken hebben. Dat kan echt van alles zijn: van op de hei gevonden kogels tot schilderijen, van bonnenboekjes tot speciale schoenen van touw of kurk wegens een groot gebrek aan leer in de jaren veertig en van foto’s tot oorlogskleding.

Wie op zolder iets bijzonders vindt, wordt verzocht Oud Lunteren daarover te tippen. Bel 0318-486254 of stuur een mailtje: museum@oudlunteren.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
Met uw ‘vondst’, die wij graag van u in bruikleen ontvangen, even bij ons langslopen op de Dorpsstraat 55 mag natuurlijk ook.
De attributen die de Lunterse bevolking aandraagt, zullen te zien zijn op de expositie die vanaf zaterdag 26 februari 2015 bezocht kan worden.