Nieuws
In Museum Lunteren is medio februari een expositie over toverlantaarns geopend door Johan Weijland, wethouder van de gemeente Ede. De tentoongestelde lantaarns komen uit alle windstreken en maken deel uit van de indrukwekkende collectie van Pol (Paul) van den Heuvel uit Ermelo.
Benieuwd_hoe_de_toverlantaarn_werkt 
Toen de fotografie nog niet was uitgevonden, werden kinderen via de toverlantaarn onder meer verrast met sprookjes en Bijbelse vertellingen. Dat gebeurde via met de hand prachtig beschilderde glasplaatjes. Om een indruk te geven hoe dat in zijn werk ging, verzorgt het museum binnenkort twee voorstellingen: op 25 maart en op 19 april.
 
Woensdag 19 april geeft Henk Kloezeman een (kinder)voorstelling van 45 minuten. Aan de hand van reisverhalen zal hij onder andere beelden vertonen uit Engeland. Ook het nieuws uit de beginjaren van de negentiende eeuw, zoals een brand in Hamburg, komt aan bod. Verder enkele kinderverhalen (Boer Bertus, Varken Knorretje) en het sprookje over Roodkapje.
Zaterdag 25 maart is het de beurt aan Nathan Koedoot. Bij hem staan twee sprookjes centraal: de Gelaarsde Kat en Assepoester.
 
Oude tijden herleven in Museum Lunteren. Wie interesse heeft, is van harte uitgenodigd één of meer voorstellingen bij te wonen. Adres: Dorpsstraat 55. Aanvang: 14.00 uur. Openingstijden dinsdag- tot en zaterdagmiddag 13.30 uur tot 16.30 uur. Informatie www.oudlunteren.nl