Nieuws
 Henk Klomp riep enkele vrienden op om samen een zang- en muziekfeest te organiseren vanwege het eerste lustrum van dweilorkest Toetie uit Lunteren. De eerste dweil- en shantydag in de Lunterse dorpsmond het Blaos- en Blèr Festival was meteen een daverend succes en er werd besloten dit een jaarlijks terugkerend evenement te maken.
Zevende_editie_Lunterse_Dweil-_en_Shantydag 
Ieder jaar treden andere muziekgroepen op alleen Shanty Zangers Ede en dweilorkest Toetie zijn vaste deelnemers. Dit jaar is het op zaterdag 6 juni vanaf 13.00 uur op drie podia in de Dorpsstraat weer volop spektakel en dit alweer voor het zevende opeenvolgende jaar. Vier Dweilorkesten zorgen voor opzwepende gezellige blaasmuziek en maken er meestal een hele show van. De slagwerkgroep van KNA is met hun slagwerkstukken topklasse en bekend in heel het land.
 
Dit jaar is er voor het eerst een close harmonygroep. Zij zingen mooie moderne vierstemmige muziek en meestal a cappella. De shantykoren zingen over de visserij, het zeemansleven, het verdriet over achtergebleven vrouwen en kinderen, het schuinmarcheren tijdens de verre reizen in de havensteden. Soms melancholisch soms vrolijk. Eigenlijk kun je als publiek bij geen van de muziekgezelschappen stil blijven zitten. Meezingen, meedeinen, klappen en dansen wordt zeer gewaardeerd. Het zal de muziekanten en zangers opzwepen om tot het uiterste te gaan.
 
Rondom het muzikale gebeuren wordt ook gezorgd voor ander vermaak. Dit jaar palingroken, een tentoonstelling van oude brommers en tevens verkoop van onderdelen. Levende standbeelden staan in het dorp. Voor de kinderen zijn er springkussens. Bij elk podium is horeca aanwezig die zorgt voor een hapje en drankje. Het dorp is vrolijk versierd met vlaggetjes in de Lunterse kleuren groen, geel en blauw. Er wordt gemusiceerd op drie podia, twee zijn te vinden in het afgesloten gedeelte van de Dorpsstraat, het hoofdpodium staat op het nieuwe erf.
Komt allen op 6 juni naar Lunteren voor een leuke gezellige middag. www.Luntersedweilenshantydag.nl