Nieuws
Hutjemutje afgeladen was Zaal Floor vrijdagmiddag 9 november.
Nog nimmer had een opening van een expositie bij Museum Lunteren zoveel belangstellenden getrokken. Directeur Jaap van Ravenswaay was beduusd van de opkomst en niet alleen hij maar ook Marianne van Gaale stond erbij en keek ernaar, hoeveel makke schapen er in een ruimte kunnen.
Wereldvrouwen 
Zij genoten allen van een bijzondere show van kleding die hun ontwerpen ontleenden aan de schilderijen van de expositie ‘Wereldvrouwen’. Middels een videoboodschap, vanuit Australië, openden Floortje Dessing de expositie. Hierna volgde een fantastische show van kleding waarin vele schilderijen terug te zien waren. Topstukken waren de beide kimono’s, die van de Japanse vissers en de inmiddels befaamde kimono ‘Once in a blue Moon.’
Wereldvrouwen_1 
Een groot deel van de gasten maakte gebruik, zij het in groepjes, om de tentoonstelling te bezoeken Zij waren verrast door de opzet van de expositie. De toch beperkte ruimte van Museum Lunteren wat optimaal benut.
Door de opstelling was er zelfs ruimte gecreëerd , waardoor de schilderijen, kleding en accessoires uitstekend tot hun recht komen. De tentoonstelling loopt nog t/m 9 februari 2019.
Wereldvrouwen_2