Nieuws
Het is haar passie; mensen helpen met hun voetproblemen. “Mensen komen bij mij omdat ze pijn hebben. Daar wil ik ze graag vanaf helpen.” Medisch pedicure Tineke Roseboom geniet van haar werk. “Want het is ook een kwestie van mensen geruststellen, zodat zij hier op hun gemak zitten.” geeft zij aan.
Wat_kan_de_pedicure_voor_u_betekenen 
Foto: de praktijkruimte van Tineke Roseboom, met de speciale stoel die in alle stand is in te
stellen.
 
Dat ‘hier’ is haar eigen praktijkruimte aan de Van Limburg Stirumstraat 20 in Lunteren, waar men welkom is met klachten met betrekking tot de voeten. Als medisch pedicure werkt Tineke samen met huisartsen, podotherapeuten en de thuiszorg. Hiervoor moet zij voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en strenge hygiëne eisen die aan haar vak gesteld worden.
 
Binnenstappen in de praktijkruimte bij Tineke betekent analyseren wat de klacht is. Deze kunnen bijvoorbeeld zijn: likdoorns, ingroeiende nagels, kloven, droge voeten, overmatig eelt, huidschimmels en nagelschimmels. Doordat ze speciale technieken beheerst kunnen o.a. ortheses gemaakt-, trauma nagels gerepareerd-, en nagelbeugels geplaatst worden.
“Eerst moet ik de oorzaak van de klacht vinden, voordat we verder gaan. Er kunnen vele oorzaken zijn en dit moet je eerst in kaart brengen. Stap voor stap nemen we de procedure door, want je moet wel rekening houden met de gevoeligheid van de mensen. Ze komen bij mij omdat ze pijn hebben en dat is niet niks!”
 
Onze voeten zijn een belangrijk onderdeel van het lichaam. Per slot van rekening rust ons gehele gewicht erop. Voetproblemen kunnen dan ook een scala aan oorzaken hebben, denk hierbij ook aan slijtage van de heup en knie. Voeten zijn dus enorm belangrijk voor het goed functioneren van het lichaam.
Tineke: “Mensen zien er vaak tegenop om naar een pedicure te gaan. Ze zijn er niet bekend mee. Het zal wel pijn doen, is een veel geuite gedachte. Wanneer ze dan eenmaal bij mij in de stoel zitten en op hun gemak zijn blijkt het allemaal ontzettend mee te vallen.”
 
Provoet Medisch Pedicure Tineke Roseboom,
Van Limburg Stirumstraat 20, Mob. 06 301 80 267, info@deluntersepedicure.nl