Nieuws
Het Luntersche Buurtbosch bruist van de activiteiten! En de Vrienden spelen daar een belangrijke rol in, zo blijkt maar weer uit deze Nieuwsbrief.
Deze zomer werden we opgeschrikt door ongenood bezoek bij de Eendjesvijver: een vos! Die heeft al diverse eenden en kippen te grazen genomen dus daar gaan we wat aan doen.
Ook hebben we het initiatief genomen voor het vernieuwen en uitbreiden van de zitbankjes in het bos. En onze leden krijgen als eerste de kans om hun "eigen" bankje te laten plaatsen in het bos!
Dit jaar is het toezicht in het bos aanzienlijk versterkt door de aanstelling van Gert van Harn als jachtopzichter. Sinds het vertrek van de laatste boswachter, ruim 5 jaar geleden, hebben wij ons sterk gemaakt voor beter toezicht.
eendjesvijver
Tenslotte kijken we ook nog even terug op twee geslaagde evenementen van deze zomer: de Goudsberg publieksdag en het Vrienden Koepelconcert.
U ziet: de Vrienden doen er veel aan om het Buurtbosch zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Maar dat kan alleen als de leden hun steentje bijdragen!
Afgelopen periode was het helaas vaker aan de orde: Rein Hendriksen, die zorgt voor de dieren bij de eendjesvijver, arriveert 's ochtends ter plekke en moet constateren dat er wéér kippen, eenden of andere dieren zijn doodgebeten door (waarschijnlijk) een vos. Dat kan niet zo doorgaan dus de Vrienden komen in actie!