Nieuws
Kaasschieter Brillen en Hoortoestellen in Lunteren heeft de afgelopen maanden haar winkel volledig verbouwd. De officiële heropening is op vrijdag 22 en zaterdag 23 mei, als de opticien en audicien twee Kijk & Luisterdagen houdt. Met name de hoortoestellenservice krijgt in de vernieuwde zaak alle ruimte. “We hebben de allernieuwste technologie in huis gehaald om met nog meer precisie hoortests uit te voeren en hoortoestellen aan te meten”, vertelt Kees van de Braak van Kaasschieter. Eén van ’s werelds toonaangevende producenten van hoortoestellen, Phonak, heeft deze vernieuwing onderkend en Kaasschieter benoemd tot exclusief verkooppunt van Phonak Lyric hoortoestellen.
 
Met dit laatste is Kees van de Braak meer dan content. “Je kunt deze nieuwe Lyric hoortoestellen gerust revolutionair noemen. Ze worden door onze audiciens in het oor geplaatst en zijn volledig onzichtbaar. Niet voor niets noemt men ze de ‘contactlens voor het oor’. Het mooie is dat de drager er zes weken geen omkijken naar heeft. De Lyric blijft in de gehoorgang en men kan er bijvoorbeeld gewoon mee douchen of zwemmen”. De prestaties van deze digitale hoortoestellen zijn bovendien uitzonderlijk hoog, bijvoorbeeld in natuurlijke klankweergave.
Masunaga monturen
Het feit dat hoortoestellen extra aandacht krijgen in de nieuwe zaak wil niet zeggen dat de brillen en contactlenzen minder ruimte krijgen. “Integendeel”, zegt Kees van de Braak. “Ook op monturengebied zijn er de nodige noviteiten. Zo zijn wij sinds kort verkooppunt van het Japanse monturenhuis Masunaga. Deze handgemaakte monturen zijn bij slechts enkele optiekbedrijven verkrijgbaar”. Naast dit merk heeft de winkel aan de Dorpsstraat in Lunteren ook brillen van modemerken als Dolce & Gabbana, Façonabble, Paul & Joe en Polo Ralph Lauren.
 
Actiedagen
Tijdens de Kijk & Luisterdagen kan iedereen even binnenlopen in de vernieuwde zaak van Kaasschieter. De voorjaarscollecties van alle grote monturenmerken zijn binnen en ook de nieuwste zonnebrillen zijn te zien. Dragers van een hoortoestel zullen waarschijnlijk graag een kijkje nemen in de nieuwe audio testkamers. Zij kunnen ook kennismaken met digitale accessoires voor hoortoestellen en desgewenst hun huidige toestel gratis laten afstellen, reinigen en testen. Vanzelfsprekend is er ook veel informatie over de nieuwe Phonak Lyric hoortoestellen beschikbaar.