Nieuws
 Zaterdag 6 juni viel er veel te beleven en doen in het centrum van Luntneren. De dag begon
voor velen ‘s ochtends om 06.00 uur bij de start van de Vroege Vogel Actie. De klanten konden met hun aankoopbon een gratis kopje koffie met croissantje (aangeboden door de Winkeliersvereniging Lunteren) halen\ bij Broodje Biezonder.
Daar konden kinderen rond 09.00 uur aanzitten voor het voorlezen. Jobje de Postbooi zat daar klaar en te genieten van het zonnetje. Ryan en Damian luiterden met hun oma Jannie (zie foto boven) naar een verhaal uit het boek ‘Supper juffie’, dat beschibaar werd gesteld door The Readshop. De beide broers kregen een lekkernij van de Suikertante namens Blink Kindermode en Shoe & More. Bij het Westhoffhuis begon om 10.00 uur een streekmarkt, die gedurende deze dag geod werd bezocht. Om 13.00 uur begon de, inmiddels traditionele, Lunterse Dweil- en Shantydag (zie onddrstaand).m De Lunterse dweil- en shantydag 2015
Veel_activiteiten_tijdens_Drukte_int_Daarp
De 7e dweil- en shantydag ‘het Bloas- en blèrfestival’ is een daverend succes geworden. Er was een goed gemêleerd gezelschap van orkesten en koren. Er werd met enthousiasme gezongen en gemusiceerd. Het massaal opgekomen publiek genoot met volle teugen net als muzikanten en zangers. Spontaan werd meegezongen, gedanst en geklapt. Ook was er volop belangstelling voor de levende standbeelden, brommerexpositie en onderdelenmarkt. Verder werd er met vier man palinggerookt die vervolgens weer gretig werd gegeten door aanwezige mensen. De terrasjes bij de podia zaten gezellig vol. Het weer kon niet beter. Volgend jaar wordt er weer een Lunterse dweil- en shantydag georganiseerd op de eerste zaterdag van juni. (Verderop in deze Lunterse Krant een aantal foto’s.)