Nieuws
De ‘Atelierroute’ in Lunteren beleeft dit jaar haar derde lustrum. Het is alweer voor de vijftiende keer dat ‘Kunstlijn Lunteren’ in het tweede weekend van juni een ‘Atelierroute’ organiseert.Om dit lustrum te vieren organiseert de kunstenaarsgroep, naast de Atelierroute, in het najaar een extra expositie in ‘Huis Kernhem’.
Zaterdag 9 en zondag 10 juni, van 11.00 – 17.00 uur, stellen tien kunstenaars en hun gastexposanten hun atelier weer open voor het publiek. Dit jaar zijn twee nieuwe ateliers te bezoeken, Bastiaan Berends (schilder) en Onno Gerritse (filmmaker).
Ook dit jaar zijn weer nieuwe gastexposanten, waardoor de route steeds verrassend blijft. De kleinschaligheid, de route door de mooie bosrijke omgeving en de hoge kwaliteit van de kunst zorgen elk jaar weer voor een groot enthousiast publiek.
 
Wilt u graag achter de schermen kijken bij onder meer schilders, beeldhouwers, keramisten, een filmmaker en fotografen, dan is dit een uitgelezen kans om de route te bezoeken.
Naast de beeldende kunst draagt ook een muzikaal element bij aan de feestelijke sfeer die er elk jaar hangt tijdens de Atelierroute.
 
In elk atelier is een routestempelkaart te krijgen, waarmee u een kunstwerk kunt winnen, na inlevering van een kaart met minimaal vijf stempels. De toegang tot de ateliers is gratis.
De route is ook te downloaden en te printen. Alle informatie over de route en de kunstenaars is te vinden op de nieuwe website:
www.kunstlijnlunteren.nl
 
Bastiaan Berends
 
“Ik vind het leuk om dingen te laten zien, dat het gezien wordt.” Bastiaan Berends is een nieuwkomer binnen de ‘Atelierroute Lunteren’. Al een aantal keren was hij er als toeschouwer. Het zien en beleven van werk van anderen inspireert en motiveert. Een ervaring die werd omgezet in daadkracht. De vijftiende editie wordt voor hem zijn eerste waaraan hij actief deelneemt.
 
Al vele jaren houdt Bastiaan zich bezig met schilderen. Om zich verder te kunnen ontwikkelen werd lesgenomen bij Alide en Jan Bouwsema. Tegelijkertijd ontstond in de achtertuin een eigen atelier. “Het is heel prettig om je eigen plek te hebben. Ik kan me dan geheel focussen op het schilderen. Dat werkt echt bevrijdend.”
Was acryl het materiaal waarmee Bastiaan lange tijd Bastiaan werkte, inmiddels is de overstap gemaakt naar olieverf. Al wordt acryl niet geheel in de ban gedaan. “Werken met olieverf maakt een schilderij net iets vrolijker. Er is meer contrast. Het lijkt wel of de schilderijen wat transparanter zijn ten opzichte van acryl.”
 
Door de lessen en contacten met Alida en Jan ontstond het idee om een keer mee te doen aan de ‘Atelierroute Lunteren’.
Bastiaan: “Het lijkt mij leuk om reacties te krijgen uit de eigen omgeving. Ben benieuwd of het wat doet met de bezoekers wanneer ze bij mij het atelier binnenstappen. Of het reacties uitlokt. Ben wel heel benieuwd!”