Nieuws
Het ‘Rondje om de Koepel’ loopt dit jaar voor twee goede doelen: het ‘Sclerodermie Fonds’ en voor Dagbehandeling in De Valk. Van het inschrijfgeld van iedere deelnemer gaat € 2,50 naar deze goede doelen. Het hardloopevenement is op zaterdag 6 oktober bij Pannenkoekenrestaurant ‘Het Uilenbos’ en begint om 13.30 met de kidsrun. Daarna gaan de mannen en vrouwen van de 5 en 10 km van start.
Ook dit jaar is ‘Accountants en Adviseurs Onderweegs en De Groot’ de trotse hoofdsponsor van de run.
 
In juni hebben de organisatoren van het ‘Rondje om de Koepel’ via de Lunterse Krant opgeroepen met goede doelen te komen. Daar is uitbundig gebruik van gemaakt. Er zijn maar liefst 22 voorstellen voor goede doelen ontvangen.
Reina Robbertsen, sinds dit jaar medeorganisator van het Rondje om de Koepel , over de vele inzendingen van Lunteranen en streekgenoten: “Het is hartverwarmend te zien hoeveel mensen zich inspannen voor hun medemens dichtbij en ver weg. Tegelijk wordt je beschaamd als je leest over ziekten en beperkingen waarmee mensen hebben te doen”.
 
“Het was een hele klus en verantwoordelijkheid uit de inzendingen een selectie te maken’, aldus Henk van Voorst van de organisatie. ‘Omdat er zoveel inzendingen voor goede doelen zijn, hebben we besloten er niet 1 maar 2 te kiezen. Helaas moeten we dan toch nog vele mooie initiatieven naast ons neerleggen”.
Uiteindelijk zijn als goede doelen gekozen het’Sclerodermie Fonds’ en Dagbehandeling in De Valk.
 
Sclerodermie is een zeer zeldzame ziekte waarmee in Nederland 3.000 mensen kampen. Opvallend is dat in Lunteren van wel drie mensen bekend is dat zij deze ziekte hebben. Er is nog weinig bekend van deze ziekte.
Er is nog geen genezende behandeling. Er is dus geld nodig voor onderzoek om het perspectief voor mensen met sclerodermie te vergroten. Juist voor zeldzame ziekten is het lastig aan voldoende geld te komen voor onderzoek.
 
In Dagbehandeling in De Valk komen bezoekers uit de omgeving met de ziekte van Parkinson. Er worden onder andere beweegactiviteiten aangeboden. De jeu de boules baan is dringend toe aan een opknapbeurt. Daarnaast is een grote parasol nodig om de bezoekers uit de zon te houden.
 
“Je zou het liefst alle inzendingen van goede doelen willen honoreren, maar je moet een keuze maken”, zegt Ton van Vuren van de organisatie.
“We willen alle inzenders van harte bedanken en ze veel succes toewensen met waar en voor wie zij zich inzetten. Volgend jaar wellicht een nieuwe ronde met nieuwe kansen”.
Alle inzenders zijn persoonlijk op de hoogte gesteld en bedankt voor hun inzending.