Nieuws
Altijd al willen weten en ervaren hoe jouw lichaam reageert op bewegen? Kom dan woensdagmiddag 23 september naar het Gezondheidscentrum. Tussen 16.00 en 19.00 uur is er een themamiddag voor kinderen van 0 tot 14 jaar en hun ouders. Er is dan vrije inloop voor iedereen.
Elk jaar organiseert het Gezondheidscentrum een open middag waarbij een actueel thema centraal staat. Dit jaar is dat: ‘Neem een kijkje in je lijf’!
Anders gezegd, ervaar wat bewegen met je lichaam doet tijdens de ‘Sport, Spel en Doe middag’ op woensdag 23 september. Verschillende disciplines binnen het Gezondheidscentrum werken hieraan mee. De toegang is gratis.
 
Sportservice Ede organiseert op het plein diverse sportactiviteiten. Bij goed weer wordt er ook een echoapparaat opgesteld voor het meten van hart en bloedvaten. Net als bij (top)sporters worden deze dan voor en na de inspanning gemeten. Zo krijg je inzicht wat inspanning met je lichaam doet.
In het Therapeutisch Centrum Lunteren is de aandacht gericht op de motoriek van kinderen van 0 tot 14 jaar. Een screening op de motoriek is mogelijk. Wil je weten hoe je conditie is? Doe dan de conditietest of volg een fitheid parcours.
Bij de diëtiste kom je erachter hoeveel inspanning je moet leveren om een glas cola te compenseren. Er is ook een bijzondere proeverij: Proef hoeveel suiker er in verschillende drankjes zitten en ervaar hoelang je moet fietsen om de suikers weer weg te krijgen.
 
Om kinderen enthousiast te maken om deel te nemen aan de ‘Sport, Spel en Doe middag’ is er een speurtocht door het Gezondheidscentrum Lunteren uitgezet. Met een soort kraskaart gaat het langs alle deelnemende disciplines. Kinderen worden op een leuke manier enthousiast gemaakt om kennis te maken met een voor hen onbekende wereld. Na afloop is er een klein presentje voor de kinderen.
Ook moeders met baby’s en peuters zijn welkom bij Oefentherapie Cesar. Zij maken daar kennis met bijv. babymassage. Oudere kinderen zijn er welkom voor adviezen over hun houding.
Tot slot kunnen aanstaande moeder, gratis en voor niets, een ‘pretecho’ laten maken bij Verloskundige Praktijk Lunteren.
 
Een advies voor de bezoekers. Kom vooral op de fiets, dit past goed bij het thema van deze open middag. Het adres: Barneveldseweg 11a – 6741 LH Lunteren.