Nieuws
In alle seizoenen is een wandeling in het Luntersche Buurtbosch een uitstekende manier om van de natuur te genieten. Een onmisbaar “meubelstuk” in het bos zijn de zitbankjes: om even uit te rusten, de natuur te ervaren, na te denken, een praatje te maken.
Er zijn heel wat bankjes in het buurtbos, 44 stuks, maar ze zijn ongelijk verdeeld dus veel op een kluitje en op andere plekken afwezig. Ook zijn er nogal wat bankjes in slechte staat. Er moet dus iets gebeuren!
bankjes
Op initiatief van de vereniging Vrienden van het Luntersche Buurtbosch worden de bankjes in het buurtbos vanaf 2017 vernieuwd.
Er is een inventarisatie gemaakt en het plan is om 23 banken te vervangen en 5 nieuwe te plaatsen; totaal dus 28. Gekozen is voor een bank van massief inlands eiken met rugleuning (zie foto). Op sommige plekken, zoals bij De Koepel, blijven de bekende picknickbanken staan.
Wilt u ook uw “eigen” bankje in het Luntersche Buurtbosch? Dan is nu uw kans!
U kunt een bankje sponsoren en desgewenst een metalen plaatje met uw naam, eventueel aanvullende tekst/logo laten aanbrengen. De bank wordt eigendom van de stichting het Luntersche Buurtbosch die ook zorgt voor het plaatsen en het onderhoud en – aan het eind van de levensduur, 10 jaar of meer – het afvoeren en vervangen van de bank. De kosten voor het sponsoren van een bankje zijn als volgt:
de aanschaf: € 365,-
graveren en aanbrengen van geborsteld stalen plaatje: € 18,–
aanbrengen van een beschermingslaag: € 20,-
het plaatsen van de bank en verwijderen van oude bank: € 45,-
het onderhoud  (10 jaar) € 50,-
Totaal € 498,-
De kosten en verdere afspraken staan vermeld in een sponsorovereenkomst die de sponsor afsluit met de stichting Het Luntersche Buurtbosch.
De plekken waar de nieuwe bankjes komen te staan zijn uitgezocht door een werkgroep van stichting en vrienden van het Luntersche Buurtbosch. Daarbij is rekening gehouden met de spreiding in het bos, nabij de wandelroutes en het uitzicht over het landschap. Als u een bank sponsort kunt u uit de beschikbare plaatsen een keuze maken. Wie het eerst komt het eerst maalt!
Geïnteresseerd? Neem contact op met het bestuur van de Vereniging Vrienden van het Luntersche Buurtbosch, 06-51821607 (Paul Engelen, secretaris) email vrienden@buurtbosch.nl