Nieuws
Zaterdag werd aan de Oranjestraat bij de gereformeerde PKN kerk een gezellige fancy fair gehouden. Naast tal van kraampjes met boeken, lekkernijen, creatieve en inspirerende uitingen werd ook het eerste open Lunterse kampioenschappen ‘slow biken’ georganiseerd.
Het komt er in het kort op neer, dat je met een fiets over een parcours van 11 meter zo lang mogelijk moet doen, zonder de lijn te raken of een voet aan de grond te zetten.
Foeke_Abma_de_traagste_Geslaagde-2 
Op twee mountainbikes, die beschikbaar waren gesteld door Spelt tweewielers, probeerde de talrijke deelnemers elkaar af te troeven, tot groot vermaak van de toeschouwers. Er mochten meerder pogingen ondernomen worden, en sommige waren zo fanatiek dat ze de prijs (een taart) beter bij de bakker hadden kunnen kopen, dat was goedkoper geweest.
 
Maar het ging natuurlijk om de eer. Aan het eind van de dag was het Rens Geluk die bij de deelnemers onder de 18 jaar de beste tijd neer gezet, en werd Foeke Abma uitgeroepen tot de meest trage fietser van Lunteren. Hij zag kans om 1 minuut en 51 seconden te doen over de elf meter.