Nieuws
Vorige week was, van 25 tot en met 29 maart, weer de Week van het geld. Het doel van deze themaweek is om leerlingen om te leren gaan met geld. Het thema dit jaar was: Ben jij een held met je geld?
 
Vorige week dinsdag hebben Agnes van Engelenhoven en Susan van Laar weer een gastles gegeven aan de groepen 4 van basisschool De Bron in Lunteren en vorige week vrijdag hebben Joke Hol en Susan van Laar voor het eerst een gastles gegeven bij basisschool De Zaaier in Harskamp.
 
Voor deze gastlessen werd het lesprogramma van Eurowijs gebruikt. Aan de hand van een opdrachtenboekje en filmpjes hebben de leerlingen onder andere geleerd hoe geld gemaakt wordt, hoe echt geld eruit ziet en hoe ze kunnen pinnen. Op de site www.weekvanhetgeld.nl kunt u meer informatie, filmpjes en spelletjes vinden.
 
Wij als Zelfstandig adviseur van RegioBank vinden het erg belangrijk om gezinnen met kinderen te helpen de financiële opvoeding gemakkelijker te maken. In het huidige digitale tijdperk heb je het geld niet in alle gevallen in je portemonnee, daardoor besef je niet altijd hoeveel je uitgeeft. Wanneer kinderen op jonge leeftijd leren met geld om te gaan, komen ze later vaak minder in de financiële problemen. Hier geldt ons motto: jong geleerd is oud gedaan.
 
Door de gastlessen te verzorgen en door ons JongWijs pakket proberen wij bij te dragen aan de financiële opvoeding. Het JongWijs pakket bestaat uit een spaar- en een betaalrekening en is voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Het begint met een spaarrekening en vanaf 8 jaar komt daar een betaalrekening bij. En met toestemming van de ouder(s) ook een jeugdpas met weeklimiet en internet- en/of mobielbankieren. Dit kan, maar hoeft dus niet. Na hun 18 verjaardag wordt de betaalrekening omgezet in een jongerenbetaalrekening, die tot en met hun 27ste gratis is!
 
Bij het openen van een JongWijs pakket ontvangt uw kind een leuk welkomstcadeau. Na het openen van het JongWijs pakket ontvangen zij jaarlijks een kaart met hun verjaardag met tips of een cadeautje.
 
Kom langs om te horen en zien wat JongWijs voor u en uw kind kan betekenen.
 
DBA advies | Zelfstandig Adviseur RegioBank
Molenparkweg 12, 6741 ZR Lunteren, tel. 0318 – 73 42 80
bankzaken@dba-advies.nl