Nieuws
De Rabobank heeft een pinbox geplaatst aan het Wilbrinkplein en deze is vanaf 22 november actief. Er kan geld worden opgenomen en ondernemers kunnen daar hun sealbags kwijt.
Na de verkoop van het kantoor aan de Dorpstraat 69 was de Rabobank al op zoek naar een alternatieve locatie voor de automaten. Omdat er woningen gerealiseerd gaan worden in het voormalige Rabobankkantoor was dit sowieso geen geschikte locatie meer. Door de plofkraak in juni van dit jaar, en daarmee het wegvallen van de mogelijkheid om geld op te nemen, was de urgentie om een alternatieve locatie te vinden toegenomen. Uiteindelijk is met de gemeente overeengekomen dat de locatie aan het Wilbrinkplein het meest geschikt is.
Rabobank_plaatst_pinbox
Een pinbox is een soort container waarin automaten zijn aangebracht. In de pinbox zijn een geldautomaat en een sealbagautomaat aanwezig. De automaten zijn, onder voorbehoud van een technische inspectie, vanaf donderdag 22 november weer beschikbaar.
De geldautomaat is 24 uur per dag beschikbaar. De bank is blij dat het voor haar klanten weer mogelijk is om geld op te nemen bij een Rabobank automaat.
De sealbagautomaat is tussen 06.00 en 01.00 uur beschikbaar. De nachtsluiting van de sealbagautomaat is een veiligheidsmaatregel die de bank heeft genomen na een recente plofkraak op een sealbagautomaat bij een andere Rabobank. Hierdoor zijn alle sealbagautomaten van de Rabobank gedurende de nacht dicht. Hiermee wil de bank voorkomen dat klanten in een onveilige situatie belanden bij het afstorten gedurende de nacht.