Nieuws

Na jarenlange voorbereidingen neemt op zaterdag 16 december de Hersteld Hervormde Gemeente in Lunteren haar nieuwe kerk in gebruik. Hiermee komt een einde aan het organiseren van dubbele diensten op zondag. Vanaf 2006 trekt de kerkelijke gemeente noodgedwongen gescheiden op in haar zondagse erediensten. De omvang van het aantal leden is te groot voor het huidige kerkgebouw aan deSchaepmanstraat in Lunteren.

Nieuwe_Bethelkerk_Lunteren_in_gebruikHersteld Hervormde Gemeente Lunteren 

,,Een luxeprobleem; gelet op de algemene trend van dalend kerkbezoek in Nederland. Als kerkelijke gemeente zien we er naar uit om als gehele gemeente samen te komen in de erediensten."
Halverwege 2016 ging op de hoek van de Westzoom en de Klomperweg de spa de grond in en nu een kleine 1,5 jaar verder is de nieuwe Bethelkerk klaar voor gebruik. Dit is mede gerealiseerd door een trouwe groep vrijwilligers die bij het graaf-, grond- en straatwerk haar mannetje stond.
 
Het nieuwe gebouw, compleet met toren, is een klassiek ontwerp van architect Born uit Middelharnis en telt 1200 zitplaatsen. In de grote kerkzaal zijn de zitplaatsen rondom de preekstoel geplaatst. Het oog wordt daardoor automatisch gericht op de preekstoel. Woordverkondiging is dan ook het belangrijkste element van een kerkdienst en dit komt zo tot uitdrukking.