Nieuws
Zaterdag 1 juli organiseerde ‘Wielervereniging Tour de Force’, in overleg met grondeigenaar ‘Het Luntersche Buurtbosch’ en beheerder Gert van Harn, hun eerste boswerkdag van dit jaar.
 
Om 08.30 uur gingen jong en oud, onder toch wel druilige weersomstandigheden, met elkaar het bos in om afval op te ruimen. Ook werd een pad voorzien van uitdagende mountainbike obstakels. Dit pad loopt over een akker wat halverwege de Goudsberg dwars op de Hessenweg aansluit.
Er werden maar liefst 12 volle vuilniszakken opgehaald in een tijdsbestek van vier uur rondom het ‘Middelpunt van Nederland’ en het ‘Zandgat’.
 
Voor de obstakels had MTB lid Edwin van Silfhout al het nodige voorwerk gedaan. Van eigen materiaal had hij een ‘wip/wap’ gebouwd. Ook had hij het framewerk voor een heuse ‘drop-off’ klaar gemaakt. Het hout voor deze ‘drop-off’ werd gesponsord door ‘Brandola’, een lokale ondernemer gespecialiseerd in exclusieve houtbouw. Het derde obstakel was een kom die gegraven moest worden in de enige bocht van dit pad. Een ‘kombocht’ maakt het rijden van een bocht uitdagender.
Dankzij een enthousiast en sterk team was het plaatsen van deze obstakels aan het begin van de middag gerealiseerd.
 
Zaterdag 23 september gaan we weer het bos in voor de 2e boswerkdag. Ook dan staat er vast weer zo’n sterk team!