Nieuws
We zijn coördinerend, intensief betrokken bij het vluchtelingenwerk in Ede, namens de gezamenlijke kerken van Lunteren, maar India heeft óók ons hart”.
Aan het woord is fam. Boom. Zeven jaar geleden gingen ze voor het eerst naar de sloppenwijken van Chennai, India. Een reis georganiseerd door Jeugd met een Opdracht Ede.
“We bezochten aids-weeskinderen, lepra kliniekjes, schooltjes en Christelijke gemeentes, allemaal in sloppenwijken en gerund door medewerkers van Jeugd met een Opdracht (YWAM). Ongelooflijke armoede te midden van beschamende gastvrijheid”.
 
YWAM Ede ondersteunt maandelijks zo’n 1200 pastors in India en Pakistan. En in de loop der tijd kwamen meerdere van hen naar Nederland.
“Sinds onze kinderen uit huis zijn, hebben we regelmatig Indiase gasten in huis gehad. Met sommigen krijg je een band. “Kom terug en help ons met leiderschap en groeibegeleiding!”
Nu we gepensioneerd zijn, is er tijd voor. We gaan 15 februari voor een maand naar India en komen in Hyderabad en Chennai.’
 
Chennai is rond de kerst getroffen door een intense watersnoodramp. Met name de sloppenwijken zijn dan het eerst aan de beurt. Fam. Ruijtenberg uit Ede was ten tijde van de ramp ter plekke en zag onbeschrijflijk veel leed. Officieel vielen er 300 doden maar informeel zijn er duizenden slachtoffers gevallen. De overheid besloot om tijdens springvloed, een dam open te stellen, zonder de bewoners te waarschuwen, met catastrofale gevolgen. De rommel is weer redelijk opgeruimd maar het water stond drie huizen hoog en grote delen van sloppenwijken zijn gewoon weggevaagd.
 
“Er is nood in heel de wereld maar als je er bovenop staat en ziet wat je met weinig middelen kunt doen, ga je zoeken naar betrokkenheid.
Jeugd met een Opdracht Ede heeft haar gironummer beschikbaar gesteld om vanuit Nederland een bijdrage te leveren aan concrete praktische hulp die direct en voor de volle 100% wordt overgedragen aan YWAM in Chennai”.
 
Fam. Boom vertrekt 15 februari. Wilt u bijdragen aan de trieste omstandigheden van kansarme sloppenbewoners in Chennai? Stuur uw gift dan naar Stichting India Adoptieplan (ANBI gelieerd)
India Adoptie Plan NL 25 ABNA 0526 4255 12
Uw gift wordt persoonlijk overhandigd en wordt volledig aangewend voor de leniging van de waterschap ramp in de sloppenwijken van Chennai Inda.