Nieuws
Zaterdag 12 september werd het jaarlijks Lunters Daagje Peerdsturen verreden. De zandafgraving op de Goudseberg te Lunteren bood de deelnemers aan dit Peersturen een rust uitstralende wedstrijd accommodatie. De bekende disciplines van deze menwedstrijd bestonden uit een wegparcours, dressuurproef, vaardigheidsproef en een zestal vaste hindernissen.
Zandafgraving_toneel_van_Lunters_Daagje_Peerdsturen-2
Altijd een spectaculair onderdeel, de waterpartij in de zandafgraving. 

Om 08.30 uur verliet de eerste aanspanning de zandafgraving voor het wegparcours. Ook dit jaar weer liep de route hiervan door de mooie Lunterse bossen en landerijen. Tot omstreeks 16.00 uur werden de overige wedstrijd onderdelen in de zandafgraving met veel beleving afgewerkt.
Er namen 62 paarden- als ponyaanspanningen aan deze menwedstrijd deel. Het aantal deelnemende aanspanningen was, mogelijk door de verwachte slechte weersomstandigheden, ongeveer een tiental minder dan de voorgaande jaren. Zowel de wedstrijdonderdelen als de prijsuitreiking konden echter onder prachtige weersomstandigheden plaatsvinden.
 
Voordat Henny Brunekreef, de voorzitter van de Stichting Peerdsturen, de prijzen bekend maakten had hij lovende woorden voor het zogenaamde ‘veldteam’ dat ook dit jaar weer veel werk hadden verricht om het terrein van de zandafgraving tot een goede wedstrijdlocatie te maken. Het bezoek van enkele wilde varkens op het wedstrijdgedeelte van de zandafgraving bracht ook dit jaar weer voor het ‘veldteam’ de nodige extra werkzaamheden met zicht mee.
 
De eerste prijswinnaars van deze menwedstrijd waren:
Pony enkelspan: E. Ter Maat, Wageningen
Paard enkelspan: J. v.d. Broek, Bennekom
Pony tweespan: C. Brunekreeft, Barneveld
Paard tweespan: H. Kroon, IJsselmuiden, tevens winnaar van de Cees van Wijngaarden wisselbeker
Langspannen: J. Schrijver, Tienhoven.