Nieuws
Ieder jaar legt een schoolklas uit Lunteren bloemen op de Bevrijdingsbank (naast de Oude Kerk) ter herinnering aan de bevrijding op 16 april 1945. Dit jaar was het de beurt aan groep 7 en 8 van OBS De Sprong.
 
De groep had het project ‘Lunteren in oorlogstijd en bevrijding’ van Museum Lunteren gevolgd, waarbij uitgebreid kennis genomen werd van dit stukje bewogen geschiedenis van Lunteren. Ook kreeg het verhaal van de ‘Keuenklep’ over de verzetsstrijders uit Lunteren extra aandacht. Het was weer opvallend hoe geboeid de leerlingen luisterden naar de verhalen en vragen hierover stelden.
Leerlingen_van_OBS_De_Sprong
Groep 7 en 8 van De Sprong bij de Bevrijdingsbank.
 
Tijdens de herdenkingsceremonie, waar dit jaar ook groep 7 van CBS De Wegwijzer bij aanwezig was, droegen leerlingen prachtige eigengemaakte gedichten voor. Ook zongen zij het bevrijdingslied van Theo Borggreve, dat dit jaar muzikaal begeleid werd door Jeanet van de Velde.
Het schilderij, als symbool in 2015 gemaakt door de leerlingen van CBS De Valk, waarop de Bevrijdingsbank in de kleuren van de Canadese vlag staat afgebeeld, doet ieder jaar de ronde langs de scholen. Vorig jaar hing het aan de muur op CBS De Wegwijzer en dit jaar werd het door deze leerlingen tijdens de ceremonie overgedragen aan OBS De Sprong.
 
Leerkracht Sander Laurens van groep 7/8 (De Sprong) had veel aandacht besteed aan het project Tweede Wereldoorlog in zijn klas. Het museum werd verrast met een groot werkstuk met o.a. zelfgemaakte gedichten, tekeningen, een puzzel.
De zes scholen uit Lunteren, die meegedaan hebben aan dit project hebben ook geweldige werkstukken gemaakt. De werkstukken zijn nog te bezichtigen tot en met 16 mei in Museum Lunteren, waar nog veel meer te zien is uit de periode ‘Lunteren in oorlogstijd’.
 
Op de foto de bloemlegging bij de Bevrijdingsbank van groep 7/8 van OBS De Sprong met hun meester Sander en leden van de Educatie Commissie Museum Lunteren.