Nieuws
Woensdagmiddag 12 juni vond de officiële ingebruikname plaats van speeltuin ’t Hoefje. Deze werd gerealiseerd door de Ede-Doet actiebonnen en de inzet van bewoners van de kinderrijke wijk ’t Hoefje. De opening werd verricht door de Lunterse kinderburgermeester Lisa van der Burgh.
Kinderburgermeester_Lisa_opende_speeltuin 
Lisa memoreerde aan de zelfwerkzaamheid van de bewoners, de opbouw van de wijk en nu dus ook met de realisatie van de speeltuin. In eerste instantie had de gemeente een vijver bedacht, als overloop tegen wateroverlast.
 
Lisa: “Met de oplevering van deze wijk hadden wij een mooie vijver
gekregen, maar wij wilden een speeltuin!
Om de wateroverlast op te lossen kregen we lavastenen. Maar dat was voor deze kinderrijke buurt niet echt kindvriendelijk. Het was helaas niet hoe wij het wilden.”
“Maar toen kwam het beheer van de gemeente Ede om de hoek kijken.
Het beheer: Jasper Visser, weet hoe het werkt in de dorpen in de gemeente Ede. En heeft ons de opdracht gegeven om via Ede Doet, sponsoring en acties geld bij elkaar te krijgen. Dus zijn we met wat buurtgenoten een werkgroep gestart. We hebben een enquete gehouden om het speelveldje naar ieders zin te krijgen.”
 
Actie werden ondernomen, een rommelmarkt werd druk bezocht en leverde de benodigde financiën op en tegelijkertijd bracht het ook de saamhorigheid in de wijk. “En”, memoreerde Lisa: “aan het einde van de dag had het halve dorp weer een blinkende auto. Dit allemaal bij elkaar leverde al een leuk bedrag op voor de speeltuin.”
Groenbeheer van de gemeente heeft het veldje in orde gemaakt en dankzij de vele kleine financiële bijdragen en zelfwerkzaamheid is de speeltuin gerealiseerd.
 
Lisa, namens de wijk: “Onze dank gaat uit naar: Afdeling beheer van de gemeente Ede met in het bijzonder Jasper Visser, die dit toch wel mogelijk heeft gemaakt. Omdat ze openstonden voor ons idee. Stichting Idee in Uitvoering voor hun financiele donatie. De rommelmarkt commisie die de rommelmarkt heeft georganiseerd. De Ede Doet actie. Iedereen die zijn of haar bon heeft gedoneerd voor onze speeltuin. Betondingen.nl voor het sponsoren van het bankje. En de werkgroep van het speeltuintje.
 
In het bijzonder willen wij Arno en Evelien enorm bedanken voor hun onuitputtelijke inzet en is deze speeltuin werkelijkheid geworden!”