Nieuws
Zaterdag18 en zondag 19 maart zet kunstenaar Johan Timmers zijn atelierdeur open voor het publiek. Dit is in het kader van de Landelijke keramiekdagen van de NVK (Nederlandse Vakgroep Keramiste).
De Lunterse kunstenares Marieke Bouwman is lid van de NVK en tevens één van de kunstenaars van ‘Kunstlijn Lunteren’. Marieke: ”Toen ik bericht kreeg van de NVK dat zij van plan waren een open atelierweekend te organiseren wilde ik graag meewerken. Ik kon twee collega keramisten uitnodigen om samen keramiek onder de aandacht te brengen van het publiek en te laten zien wat voor talloze mogelijkheden er zijn met klei en glazuur. Ik heb Johan Timmers en Rietje van Tuijl benaderd en die waren direct enthousiast.“
Marieke, die inmiddels internationaal aan de weg timmert met haar keramische sculpturen, laat haar nieuwste werk zien.
 
Rietje, werkt aan haar eindpresentatie en studeert in mei af aan de vakschool voor keramisten, zij zal demonstreren hoe een schaal tot stand komt en hoe je kan decoreren met glazuren en slibs.
Johan laat onder andere zien hoe een tegeltableau ontstaat aan de hand van een ontwerp waar hij momenteel aan werkt. Ook zal hij wat vertellen over de tegelroute in Lunteren. De drie Lunterse keramisten hebben meegewerkt aan de Tegelroute Lunteren, die inmiddels uit bijna 60 tegeltableaus bestaat en die tijdens het weekend ook aan de hand van een routebeschrijving gelopen kan worden.
U bent welkom bij de ateliergalerie aan de Reigerlaan 2, 6741 DC in Lunteren. De ateliergalerie is op beide dagen open van 12.00 – 17.00 uur.