Nieuws
“Het is mooi geweest. Het is genoeg geweest!” Jannie v.d. Berg vindt het welletjes. Nog een kleine twee weken en dan draait zij definitief de winkeldeur in het slot.
De tabakswinkel van Jannie houdt per 31 augustus dan op te bestaan.
 
De klanten vinden het een drama en het besef dat het vertrouwde adres gaat verdwijnen, beginnen zij deze weken te realiseren. Na ruim 43 jaar de winkel aan de Stationsstraat 33 in Lunteren te hebben gehad, gaat Jannie het rustiger aan doen. “Ze geloofden het eerst niet. Echt niet hoor! Kreeg ik te horen; Jij kunt niet stoppen!”
De tabakswinkel is uitgegroeid tot een begrip in Lunteren en daarbuiten.
 
Toen, in 1974, zag de wereld er beduidend anders uit. Vanuit de winkel keek je recht op de toenmalige openbare school. Het Lunteren van toen begon zich net zo’n beetje te ontwikkelen. Het karakter van het dorp veranderede, de eerste nieuwe huizen werden gebouwd. Nederland en ook Lunteren gingen zich in een rap tempo ontwikkelen.
Daar wilde men bij v.d. Berg niet achterblijven. Eerst werd er alleen tabak verkocht en geleidelijk aan breidde de winkel zich uit met: (tuin)gereedschap bij, brandbeveiliging als brandblussers en uiteindelijk ook de tuin-machines.
 
De school verdween, daarvoor in de plaats kwamen bejaardenwoningen. Aan de overkant van de straat werd nieuwe huizen gebouwd. De wereld veranderde, maar aan de Stationsstraat 33 in Lunteren was het alsof de tijd eraan voorbij ging.
Altijd was er een praatje en aandacht voor de klanten. Niets was eigenlijk onmogelijk, de klant was en is er nog altijd koning.
Maar nu, anno 2017, vindt zij het welletjes. Nog t/m 31 augustus en dan gaat de deur definitief in het slot. Jannie gaat tijd nemen voor zichzelf.
Bedankt worden allen die de achterliggende 43 jaar klant zijn geweest. “Het was een mooie tijd met vele contacten, maar deze dame doet de deur op slot!”
 
Tot en met 31 augustus is er 50% korting op de producten in de winkel (behalve tabakswaren).