Nieuws
Vrijdagavond 28 december werd het 12e Oliebollendamtoernooi door damclub D.E.S. georganiseerd. Er deden maar liefst 53 dammers mee aan deze gezellige afsluiting van het damjaar 2018. Damclub D.E.S. had voor de lekkere oliebollen gezorgd waardoor het de dammers aan niks ontbrak op deze sneldamavond.
Jaap_van_Galen_verrassend_winnaar 
Winnaar Jaap van Galen (links) tegen Harry de Waard.
 
Er werd in één grote groep gestreden door de dammers en gespeeld via het Zwitserse systeem. De verrassing van de avond was oud-lid Jaap van Galen die uit Rijswijk was gekomen om ook deel te nemen. De hernieuwde kennismaking pakte goed uit voor Jaap en hij liet de concurrentie zien het dammen nog niet verleerd te zijn.
Voor het begin van de laatste ronde stonden vier dammers (Jaap en Arjan van Galen, Arwin Lammers en Bram Cysouw) allen gelijk bovenaan.
Jaap van Galen won in snel tempo van de Barnevelder Bram Cysouw en pakte hierdoor de leiding. De andere partij tussen Arwin Lammers en Arjan van Galen eindigde naar een bloedstollende wedstrijd in remise.
Hierdoor was Jaap van Galen de lachende derde en pakte hij de titel van ‘Oliebol van het jaar 2018’. Arjan van Galen nog winnaar in 2016 moest nu genoegen nemen met een tweede plaats op de ranglijst.
De overige prijswinnaars in de hoofdgroep waren de D.E.S. 1 – spelers Arwin Lammers, Erwin van Hierden en Arjen Timmer De tweede verrassing van de avond was Bram Cysouw die de B-Categorie won met een mooie score van 10 punten.
De winnaars in de andere categorie waren:
C: 1. Henk Jongbloed 7-09, D: 1. Michel Hendriksen jr. 7-06, Huisdammers : Eip Janssen 7-05.