Nieuws
Vrijdag 1 en zaterdag 2 maart schaatste Isa Leroy (Lunteren) de Vikingrace in Thialf in Heerenveen. Deze wedstrijd wordt ook wel het pupillen EK genoemd, 15 landen uit Europa deden aan de Vikingrace mee. De beste twee schaatsers van Nederland hadden zich voor dit toernooi geplaatst.
 
Vrijdag schaatste Isa een haar eerste 500 m. tegen een Poolse en won deze wedstrijd met een tijd van 43.69, met op de tweede plek haar Poolse tegenstandster. Plaats drie was voor een Duitse.
Na de huldig mocht Isa Nederland nog een keer vertegenwoordigen op de 500 m. De Lunterse schaatste naar een nieuw persoonlijk record van 43.45. Hier mee zette Isa de snelste tijd van Nederland neer en pakte zij wederom de eerste plek.
Isa_leroy 
Op dag twee kon Isa meteen om 08.00 uur aan de start verschijnen. Haar familie was ruim vertegenwoordigd en anders werd er door het thuisfront via de livestream meegekeken. De druk kwam deze tweede dag hoog te liggen met haar eerste plaats in het klassement.
Isa is het gewend om met druk om te gaan, maar aan de start van haar derde 500 m. was de spanning merkbaar. Zij had een valse start en bij de tweede poging was zij gelukkig goed weg.
Isa: "Ik stond te trillen en wilde zo graag weg, de zenuwen waren goed te voelen."
Haar opening op de 100 m. was hier door minder, maar met een super snel rondje kwam Isa deze afstand ook weer als eerste over de finish met een nieuw persoonlijk record 43.33.
 
Isa traint bij Lammert Grootoonk die voor haar naar Heerenveen was gekomen om haar te coachen. De Vikingrace is voor pupillen het belangrijkste toernooi van Nederland. Isa gaf aan dat zij in de toekomst graag meer van deze internationale wedstrijden wil gaan rijden.
Wekelijks staan de ranglijsten op knsb.nl zowel nationaal als internationaal en kan er op deze manier gevolgd worden wie het snelste van Nederland/Europa/wereld is.
Isa_leroy_1
Isa Le Roy op het podium in Thialf, met naast haar de Poolse Aleksandra Krolikowska (in het rood) en de Duitse Sofie Adeberg.
 
De 1000 m. was de laatste afstand de pupillen. In de ranglijsten stond Isa hier goed voor.
Door haar winst, driemaal op de 500 m, had de Lunterse een voorsprong op de 1000 m. van niet minder dan drie seconden op de nummer 2. Isa gaf aan niet alleen voor de winst te gaan, maar ook graag een persoonlijk record te willen schaatsen op de 1000 m.
Isa schaatst haar wedstrijden gewoonlijk in Dronten en er is maar weinig mogelijkheid om inhet Thialf te schaatsen. Heerenveen is toch één van werelds snelste banen.
De lat werd wederom hoog gelegd en had Isa wederom een valse start, nu op de 1000 m. Na de herstart kwam Isa op de eerste 200 m. als snelste door en had zij aan haar Poolse een goede tegenstander. De 600 m. doorkomst wist Isa ook als snelste door te komen en hiermee haalde zij een tijd van 1.27.69.
Zij was de enige schaatsster van onder de 1.29 met een nieuw persoonlijk record.
 
De winst op de 1000 m. betekende viermaal goud voor Isa. Blij juichend kwam de kersverse kampioen over de finish!
's Avond vond de huldiging, met een lichtshow, van alle categorieën plaats in een vol Thialf. Onder luid gejuich mocht Isa een mooie medaille, bloemen en een Vikingtegeltje in ontvangst nemen. De tweede plaatst ging naar de Poolse Aleksandra Krolikowska en drie was de Duitse Sofie Adeberg.
 
Deze Vikingrace werd voor de 31ste keer georganiseerd en vele bekende schaatser hebben deze wedstrijd gewonnen. Isa haar naam staat nu in het rijtje van deze toppers!