Nieuws
 Een grote schare van belangstellenden genoten vrijdagmiddag 9 september In de zonovergoten
Zandgroeve De Goudsberg in Lunteren van een spectaculaire clinic en demo van IJsbrand Chardon, meervoudig wereldkampioen 4-span paarden. Het weekend daarvoor had hij bij de wereldkampioenschappen in Breda goud behaald met het Nederlandse landenteam en zilver individueel. Vrijdagmiddag was hij te gast bij de Stichting Peerdsturen in Lunteren die haar 25e editie van het Lunters Daagje Peerdsturen organiseerde.
IJsbrand_Chardon
Mensport minnend Midden Nederland toonde massaal interesse in de geheimen en fijne kneepjes die de grote meester vertelde en met veel enthousiasme liet zien. Met enorme bewondering en groot respect volgde men zijn verrichtingen in de vaardigheid en de hindernissen die hij op uiterst plezierige en heldere wijze inleidde en toelichtte. Het publiek toonde haar bijzondere waardering door het vele en luide applaus dat bij herhaling klonk.
Zaterdag 10 september hebben zo’n 80 deelnemers aan het jaarlijkse Lunters Daagje Peerdsturen in hetzelfde parcours geprobeerd om het geleerde in de praktijk te brengen. Daarbij werd er behoorlijk gepresteerd en leuke resultaten behaald. Maar men heeft toch ook wel moeten ervaren dat er een groot verschil is tussen zien en zelf doen. En dat het bereiken van een wereldtop niveau heel veel talent en oefening vraagt. En oefenen kan men jaarlijks op de tweede zaterdag in september bij het ‘Lunters Daagje Peerdsturen’.