Nieuws
Maandag 8 april start de hardloopcursus van Club Physique weer. Deze beginnerscursus duurt 12 weken en is geschikt voor mannen en vrouwen vanaf 15 jaar. U krijgt de cursus van een gediplomeerde hardlooptrainer en leert zo op een verantwoorde manier hardlopen. Het lopen in een groep stimuleert en motiveert en het is natuurlijk gezellig! De cursus is van 20.00-21.00. De kosten zijn €52.50 voor de gehele cursus.
 
Tip van de trainer, ga niet voor u aan de cursus begint zelf 'oefenen', u doet dan al snel te veel en daardoor ontstaan blessures.
 
Gevorderden recreanten
Club Physique geeft ook looptrainingen voor gevorderden recreanten. Op maandag woensdag- en donderdagavond kunt u deelnemen aan deze afwisselende uitdagende trainingen. Tijdens de trainingen doen we afwisselend duurlopen, intervaltrainingen, verrassingslopen en andere uitdagende vormen. De nadruk ligt op het verbeteren van de looptechniek, het uithoudingsvermogen en de snelheid.
 
Nordic Walking in de Lunterse bossen.
Iedere maandagochtend van 9.00-10.30 trekt er een fanatieke groep nordicwalkers door het Lunterse buurtbos. Onder begeleiding van Gert loopt men telkens weer een nieuwe uitdagende route. Door het gebruik van de poles (stokken) wordt de houding tijdens het lopen ondersteund en wordt er rechter op gelopen. De gewrichten in de benen worden ontlast waardoor het looppatroon verbeterd.
Ten opzichte van actief wandelen zonder stokken stijgt het energie- en zuurstofverbruik 20-40%. Dus neemt ook het calorieverbruik toe, waardoor in dezelfde tijdseenheid meer calorieën (tot wel 46% meer) worden verbrand dan tijdens stevig wandelen.
Vindt u het leuk om mee te lopen en de nordic techniek te leren, u mag 2x gratis kennis maken.
 
Voor meer informatie over bovenstaande, en om u op te geven kunt u contact opnemen met Gert Heiwegen Tel: 06 – 20 94 27 17 of e-mail: gertheiwegen@hotmail.com