Nieuws
Zaterdag 16 maart werd er door ruim 40 vrijwilligers in het pinetum de Dennenhorst en de aangrenzende heide op de Platenberg gewerkt. Er werd weer opslag verwijderd, bomen geplant en de bordjes aan de bomen onderhouden. Ook werd de picknick tafel grondig gerenoveerd.
Grote_opkomst_bij_NL_doet_in_pinetum 
Een grote groep van Scouting Tarcisius uit Ede heeft bovendien geholpen om opslag uit de heide te trekken tegenover het pinetum. Dit alles ondanks het slechte weer, hoewel dat in de loop van de dag gelukkig beter werd.
Benno Smit, bestuurslid van de stichting Vrienden van het pinetum en beheerder van het pinetum zegt daarover: “Het pinetum kan alleen in stand gehouden worden door de inspanningen van vrijwilligers zoals tijdens de natuurwerkdag en NL doet. Door de grote bekendheid van deze organisaties is het elke keer weer mogelijk veel mensen enthousiast te maken om daaraan mee te laten helpen. De mensen komen niet alleen uit de directe omgeving, maar gezien de landelijke uitstraling van het pinetum uit het hele land. Zonder NL doet van het Oranjefonds zou ons dat niet lukken. Een gezellige werkdag met warme chocomelk en eigengemaakte appeltaart en soep zorgen ervoor dat vele vrijwilligers weer terugkomen.”