Nieuws
Dinsdagavond werd bij damclub De Kroonschijf in Ede de tweede sneldamavond gehouden
voor het open sneldamkampioenschap van de Gemeente Ede.
De winnaar van vorig jaar Gerrit Stunnenberg uit Bennekom was ook deze editie de sterkste. Gerrit won maar liefst 12 partijen en speelde slechts drie keer remise. Hij behaalde een mooie score van 27 punten en bleef daarmee de concurrenten ruim voor.
Gerrit_Stunnenberg
De nummer twee was Coen Bommel met 22 punten eveneens van de damclub B.D.V. Florian Hoeve moest met een derde plaats genoegen nemen. In de eerste klasse was er ook succes
voor de damclub B.D.V. Willem Stunnenberg liet zien het dammen nog niet verleerd te zijn en scoorde er lustig op los. Willem behaalde in 15 wedstrijden 21 punten en was daarmee de terechte kampioen in de eerste klasse. De nummer twee en drie waren hier Erwin Jochemsen en Bram Cysouw met 16 punten. In de tweede klasse waren het de dammers uit Ederveen die de boventoon voerde. Jan Lagerweij en Henk van Zuidland eindigde samen met 28 punten gelijk op de eerste plaats. De beslissingswedstrijd werd met een tempo van vijf minuten per speler gewonnen door van Zuidland. Lagerweij overspeelde zijn hand en ging in een voordelige remisestand door de vlag van de klok. Zuidland won zo de titel in de tweede klasse. De nummer drie was hier de Ederveense dammer Reinard van de Lagemaat. Bij de huisdammers was Willem Achterberg uiteindelijk de sterkste door in een dubbele ronde 22 punten te behalen uit 14 ronden.
Peter Brinkman werd verrassend tweede met een mooie score van 20 punten.De Kroonschijfspeler Jan Roseboom was tevreden met een derde plaats. De prijsuitreiking werd verricht door de sponsor van Jac Hensen uit Ede.
De sponsor feliciteerde de prijswinnaars en overhandigde de mooie bekers aan de winnaars.
De damclubs uit de gemeente Ede kunnen terugkijken op een geslaagd sneldamkampioenschap.
Jaap Heij (D.E.S.) reikte als dank voor de sponsoring bloemen en een bierpakketje uit aan de medewerker André van Jac Hensen herenmode. De volgende editie zal plaatsvinden op 2019 bij D.E.S. – Lunteren. De damclub viert volgend jaar haar 60-jarig jubileum.