Nieuws
Woensdag 1 november ging voor Lunteraan Gerrit Hendriksen de wekker voor de laatste keer heel vroeg. Want na bijna 50 jaar is de dag dan toch aangebroken: Gerrit gaat met welverdiend pensioen. Woensdag werd hij thuis opgehaald door zijn team en deze dag heeft hij afscheid genomen van zijn klanten en collega’s.
Gerrit_Hendriksen_neemt_afscheid 
Gerrit heeft er heel wat jaren op zitten bij Albert Heijn en is dan ook een bekend gezicht in de regio. In Barneveld begonnen in 1968 en via Veenendaal, Driebergen en Putten maakt Gerrit de cirkel weer rond in AH 1602 Barneveld.
 
Vrijwel zijn hele loopbaan werkte Gerrit op de AGF-afdeling, ook al bestond die officieel nog niet in zijn beginjaren. De laatste periode deed Gerrit Diepvries er ook nog bij.
In Barneveld staat Gerrit echt bekend als dé vaste kracht bij AGF. Veel medewerkers die ooit bij AGF begonnen, kregen hun groente-en fruitkennis door hem opgediend. Want als er iemand veel weet te vertellen over groente en fruit, dan is het Gerrit wel.
 
Dat deed hij dan ook met verve en daarvan profiteerden veel collega’s. Ook voor de moeilijkste klantenvragen stond Gerrit altijd vriendelijk paraat. Wat bijstaat, is dat Gerrit een ochtendmens pur sang is: in Barneveld werkte hij altijd van zes uur ’s ochtends tot één uur ’s middags.
Eén van de meest spectaculaire momenten uit Gerrit’s loopbaan is: Negen jaar geleden bestelde hij als groenteman per ongeluk heel veel komkommers: er kwam een hele vrachtwagen vol van binnen. Daar stonden we met zijn allen wel even van te kijken. Hiermee werd hij nog weleens geplaagd, maar een feit is dat de collega’s Gerrit vreselijk gaan missen!
 
In zijn vrije tijd trainde Gerrit al jaren de jeugd bij VV Lunteren. Tegenwoordig is hij trainer van het achtste elftal.