Nieuws
Het jaarthema van dit schooljaar op ‘De Triangel’ is: Je brengt mij de zon. Groep 8 bracht dat op een bijzondere wijze in de praktijk. In het Westhoffhuis werd een compleet 3-gangen menu voorgeschoteld aan mensen die een opkikkertje konden gebruiken. Het diner vond woensdagmiddag 15 mei plaats, want eerst diende in de voorafgaande week de citotoets gemaakt te worden.
Groep_8_De_Triangel_brengt 
Vrijwilliger en kok George Brouwer, was in de klas van groep 8 gekomen om het een en ander rondom het verzorgen van een diner uit te leggen. Hij had zelfs een kookboekje meegebracht waaruit kon worden gekozen. Er moesten wel veertig menu’s worden gemaakt, dat vergde dus een gehele organisatie die de leerlingen zelf hebben op gezet.
George en de beide leerkrachten,Wille en Else, hielden vanuit de achtergrond het overzicht..
 
Op school werd een schema gemaakt met daarop de taakverdeling. De leerlingen zouden zelf het diner verzorgen, van de eerste opzet van een menu, de inkoop, en de bereiding ervan. Een budget werd afgesproken, waarmee het diner bekostigd kon worden. Hierbinnen diende het te blijven.
Dat dit niet meeviel bleek wel toen er vanuit de inkoopploeg bij juffen werd aangeklopt. Ze hadden geld te kort. Ze kregen nul op rekest, met als boodschap; binnen het budget blijven en vindt maar een oplossing.
Terug dus naar de supermarkt en uitleggen wat de bedoeling was.
Groep_8_De_Triangel_brengt_1 
Dat het goed is gekomen bleek ’s middags aan tafel. Er werd een uitstekend diner voorgeschoteld aan de gasten.
In het Westhoffhuis waren de tafels feestelijk gedekt en onderling waren de taken goed verdeeld. In de keuken werden de gangen, onder toeziend oog van George, klaargemaakt. Een serveerploeg serveerde het uit aan tafel. Zelfs de afwas, niet iets wat je thuis graag doet, werd met verve aangepakt.
 
En …, de gasten aan tafel?
Die hebben genoten van de gezellige drukte die het met zich meebracht. Groep 8 kreeg de complimenten met: “Wat leuk dat jullie dit gedaan hebben.”