Nieuws
Dinsdag,30 oktober, eindevan de middag kwamen Margreet Kranenborg uit Lunteren en Jannet
Methorst uit De Glind met goed gevulde pannen naar café Floor. In de recent verschenen
herfst-editie van deze krant hebben de uitbaters van Floor een oproep gedaan voor een stamppotten competitie.
De originaliteit van de receptenvan de bovenstaande hobby-koks was de reden om beide dames uit te nodigen om de stamppotten voor de jury te koken. De jury bestond uit Anton en Wesley Floor, lookoo Roel van de Brink en als vertegenwoordiger van de Lunterse Krant Willem de Frel.
Sambal De jury had een zware taak, kwam er eigenlijk niet aan toe om een winnaar aan te wijzen. De stamppot van Margreet Kranenborg kreeg de hoogste waardering op basis van de smaak. Om vervolgens de stamppot van Jannet Methorst aan een keuring te onderwerpen.
De stamppot was in de basis zeker heel lekker en de toevoeging van een juiste dosering sambal vond de jury bijzonder origineel. Maar in combinatie met een heerlijke volle jus, rundvlees van eigen gemeste koe en rookworst van meesterslager Wout van de Veen uit Ederveen gaf
deze stamppot extra punten. De jury kon na uitvoerig overleg niet tot een andere uitslag komen dan een gelijkspel. Het lot, kop-of-munt bepaalde dan ook vóór de uitreiking van de prijzen de winnares en dat werd Jannet Methorst. Partner van Margreet Joop staat ook op de foto vanwege zijn bijdrage aan de stamppot want Joop heeft de piepers geschild.
Foto onder: Margreet, Joop, Wesley Floor, Jannet.
Finale_stamppotten_competitie
 
Foto onder: de juryleden proeven en noterenn hun bevindingen
Finale_stamppotten_competitie_1