Nieuws
Vrijdag 8 december vond de oprichtingsvergadering plaats van een nieuwe politieke partij aan een keukentafel in Lunteren. ‘Evenwicht’ is de naam van deze partij.
‘Evenwicht’ staat voor een sociaal liberale koers. Dus liberaal op de vrije markt (geen betutteling van ondernemerschap) en juist sociaal op zorg, onderwijs en sociale zekerheid. Daarnaast zoekt het de nuance in groene discussies, bijvoorbeeld bedrijfsvrijheid in de landbouw.
“De identiteit/beginsel van de partij is open voor iedereen. We leven en werken samen en bidden thuis”, aldus Irene van de Voort.
Evenwicht_de_gele_partij_opgericht 
‘Evenwicht’ gaat meedoen in Ede en Utrecht en Rotterdam en Amsterdam. In alle vier de gemeenten worden nog kandidaten gezocht, in Rotterdam en Amsterdam ook nog een lijsttrekker.
Irene: “Evenwicht heeft natuurlijk landelijke ambitie, maar de gemeentepolitiek is zeker zo belangrijk en een mooi realistisch begin.”
 
Op www.evenwichtdegelepartij.nl vindt je uitgangspunten, manifest en het verkiezingsprogramma van Ede. Ook op Facebook is de pagina van Evenwicht te vinden onder ‘Evenwicht de gele partij’.
Lijsttrekker in Ede, Irene van de Voort, blogt persoonlijk op www.lievekiezer@wordpress.com