Nieuws
Jorien Timmers (Lunteren) is door de organisatie Duurzame Jonge 100 genomineerd voor een plaats op de lijst van 100 jongeren die zich op verdienstelijke wijze inzetten voor een beter milieu. Jorien is al bekend bij een heel aantal scholen in Nederland en daarbuiten met haar project ‘Eco Bus America’.
 
Zij maakt kinderen en daarmee ook hun ouders bewust van de problematiek van het plastic afvalprobleem. Aan de hand van voorlichtingen en workshops laat zij zien hoe je op een eenvoudige manier plastic verpakkingen kunt vermijden. Zelf geeft Jorien het goede voorbeeld en hanteert de vijf ‘r’en’; refuse, reduce, re-use, recycle en rot, vertaald in het Nederlands betekent dit: afwijzen, verminderen, hergebruiken, recyclen en composteren.
De levensvisie van Jorien is heel simpel: Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Deze visie draagt Jorien op een inspirerende wijze uit, met deze nominatie tot gevolg.
 
Om Jorien daadwerkelijk in de top 100 te krijgen kun je een stem op Jorien uitbrengen op website: https://dj100.nl/jorien-timmers/
Meer weten over de plannen en projecten van Jorien? Bezoek haar website: www.ecobusamerica.com