Nieuws
Van dinsdag 10 januari tot donderdag 28 februari exposeren fotograaf en beeldend kunstenaar Salman Ezzammoury uit Ede en de Bennekomse dichter Harry Oonk in Dorpshuis het Westhoffhuis te Lunteren het project: ‘Metamorfose van Ede, straks is nu weer toen’. De expositie is in ‘Het Westhoffhuis’, Dorpsstraat 28 te Lunteren. De openingstijden zijn van 10.00 tot 19.00 uur.
 
Metamorfose van Ede
Salman Ezzammoury uit Ede is een bijzondere kunstenaar. Hij is van mening dat kunst niet alleen de samenleving verrijkt, maar hij vindt vooral ook dat kunst mensen bij elkaar brengt: “Kunst in de strijd voor een betere wereld”.
Een expositie met als thema metamorfose past om die reden net zo goed bij hem als bij Ede. Want zoals zijn werk in de loop der jaren is vernieuwd, zo is Ede veranderd. En wat is het dan mooi dat hij Ede kiest als onderwerp voor zijn nieuwste werk.
Onder de noemer ‘Metamorfose van Ede’ schotelt Ezzammoury ons een kleurrijke beeldtaal voor, die de gedaanteverwisseling van Ede laat zien: van dorp naar stad, van rust naar dynamiek, van klein naar groot, van laag naar hoog.
Metamorfose_van_Ede 
Bijzonder is dat onze stadsdichter Harry Oonk heeft gezorgd voor ondersteunende poëzie. Mooie gedichten, die het getoonde werk ondersteunen en versterken.
Een bijzondere samenwerking.
 
Dit jaar was er grote belangstelling bij de opening van de Metamorfose van Ede in Huis Kernhem door Gerry Poelert, directeur-bestuurder van Cultura.
Verder is de expositie te zien geweest in Harskamp en Wekerom en heeft inmiddels duizenden bezoekers getrokken.
 
In het kader van deze expositie is een prachtig boekje verschenen met het voorwoord van de
wethouder van cultuur Johan Weijland.
 
Bijgaand foto door: Jacqueline Postma