Nieuws
Het derde lustrum van ‘Atelierroute Lunteren’ werd onder ideale (weers)omstandigheden gehouden. Voor de 15e keer openden Lunterse kunstenaars hun ateliers voor bezoekers. Ook nu waren er diverse gastexposanten door de deelnemende kunstenaars uitgenodigd. Deze verscheidenheid aan kunstenaars en kunstuitingen maakt het bezoeken aan de ateliers boeiend. Dit jaar hadden twee nieuwe exposanten hun ateliers geopend, Bastiaan Berends en Onno Gerritse.
Geslaagde_Derde_lustrum_Atelierroute_Lunteren 
Voor een bezoek aan Onno Gerritse moest men even buiten de vertrouwde route treden. Bijna alle deelnemers hebben hun ateliers in Lunteren, maar om bij Onno Gerritse aan de Vijfsprong weg te geraken moesten wel de nodige kilometers weggetrapt worden.
Een maal daar aangekomen kon men deelnemen aan een miniworkshop, waarbij naar voren kwam dat ook film tot de kunstuitingen behoort en wat kunst in de film is.
In het atelier van fotografe Annelies Barendrecht had gastexposant Mia Koning onderdak gevonden. Haar kleurrijk keramisch werk vormde een goed contrast met de prachtige zwart-wit portretten van Annelies. Bezoekers werden door Mia verrast op voordragen van poëzie uit eigen bundels. Een mooi en ontroerend moment.
 
Dit jaar had ‘Kunstlijn Lunteren’, de organisator van de ‘Atelierroute’, voor een muzikale noot gezorgd. Op de zaterdag trok muziekgroep ‘Gimle’ langs de ateliers.