Nieuws
Vrijdagavond namen de dammers van ‘DES Lunteren’ het op, in de provinciale competitie, tegen ‘PDC – Putten’.
Het verschil in rating punten was ongeveer 500 in het voordeel van PDC. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd met maar liefst vijf remises.
 
Ries van Ee opende een score met een mooie remise tegen Henry Kieft. Gera Hol kwam in een spannende partij niet verder dan remise tegen Serge Visser. Johan Top speelde een degelijke partij en pakte een punt tegen Peter Frans Koops. Arno Bos en Jaap v.d. Werfhorst kwamen ook in een dun eindspel remise overeen. Jaap Heij nam geen risico en behaalde een nette remise tegen Jan v.d. Veen.
 
Jeroen van den Brink kwam een schijf achter tegen Herman Arissen en leek op een nederlaag af te streven. Arissen gebruikte echter te veel tijd om het gewonnen eindspel af te maken en ging op de 74e zet door de vlag van de klok.
Hierdoor eindigde de wedstrijd verrassend in een 7-5 overwinning voor DES.
 
DES heeft nu 4 punten uit 3 wedstrijden en staat hiermee op een fraaie tweede plaats in de eerste klasse. De volgende wedstrijd is op 31 oktober, uit tegen ‘DCE Ederveen’.
 
Op de bijgevoegde foto links Jeroen v.d. Brink de matchwinnaar tegen Herman Arissen
 
 
Programma D.E.S.
Zaterdag 28 oktober: Heerenveen 1 - D.E.S. 1, W.S.D.V. 2 Wageningen - D.E.S. 2, D.E.S. 3 - TDT Salland 1. Aanvang van de wedstrijden om 12.00 uur.