Nieuws
Elke maand organiseren Charlotte en Floris Bouma de filmclub voor kinderen in Het Westhoffhuis. Een deel van de opbrengst is bestemd voor een goed doel. In de achterliggende periode is gekozen voor de Stichting Tsjernobylkinderen Lunteren.
Deze stichting nodigt kinderen uit Wit-Rusland naar Lunteren uit voor een verblijf om lichamelijk aan te sterken. Deze kinderen wonen in een gebied waar de gevolgen van de Tsjernobylramp, door vrijgekomen radioactiviteit, nog steeds merkbaar is.
In de winter van 2013-2014 is de eerste groep Wit-Russische kinderen in Lunteren geweest, waar zij liefdevol door een aantal gastgezinnen zijn opgevangen.
Cheque_Filmclub 
Ook volgend jaar, in maart en april 2016, komt er een nieuwe groep kinderen naar Lunteren.
Graag wil de St. Tsjernobylkinderen Lunteren voor alle kinderen een rugzak aanschaffen, die de kinderen zowel hier als thuis in Wit-Rusland voor school kunnen gebruiken. De opbrengst van de filmclub van Het Westhoffhuis is voor dit doel bestemd.
 
Op de foto overhandigen leden Charlotte en Floris van de filmclub voor kinderen in Het Westhoffhuis de check van € 114,25 over aan Ronald Tamerus, de voorzitter van de stichting.