Nieuws
Bouwbedrijf Nap is opgericht door Jan Nap op 13 mei 1969. In het buurtschap Nederwoud begon Jan Nap met het bouwen van houten silo’s en stallen.
De onderneming groeide gestaag en Jan kon het op een gegeven moment zelf niet meer alleen af en er werd personeel aangenomen.
Bouwbedrijf_Nap_bestaat_50_jaar 
In 1979 kwam daar ook Teus van de Lagemaat als leerling timmerman werken.
Teus:,, Ik heb in de periode van 1979 t/m 1985, 6 jaar met veel plezier bij Jan Nap gewerkt en heb daar het timmervak geleerd.
Jan reageerde sportief toen ik een mooi aanbod kreeg van Van Driesten Bouw waar ik 10 jaar heb gewerkt en waar ik achtereenvolgens calculator, werkvoorbereider en projectleider ben geweest.
 
Toen Jan Nap mij na 10 jaar vroeg om de zaak over te nemen, was de keuze snel gemaakt. We hebben namelijk al die tijd goed contact gehouden. Ook in de jaren dat ik niet bij hem werkte. Het gevolg was dat ik 1 januari 1996 Bouwbedrijf Nap heb overgenomen.
Jan heeft nog ca. 4,5 jaar meegewerkt bij het bouwbedrijf waarna hij van zijn welverdiende pensioen is gaan genieten.”
 
Onder leiding van Teus van de Lagemaat groeide het bedrijf en is het inmiddels ook actief in de woningbouw en utiliteitsbouw. Een belangrijke stap was de verhuizing van de Postweg (Nederwoud) naar het bedrijventerrein “De Stroet” in 2009. Vanaf deze locatie worden momenteel met ca. 50 medewerkers diverse bouwprojecten gerealiseerd in de regio. Ook op deze locatie is Timmerfabriek De Stroet gevestigd, welke onderdeel is van Bouwbedrijf Nap.
In de Timmerfabriek worden alle kozijnen, ramen en deuren, alsook prefab kappen en wandelementen gemaakt voor diverse bouwprojecten. Tevens wordt er geproduceerd en geleverd aan derden.
In de timmerfabriek worden de onderdelen voorzien van een Komo keurmerk en hebben een FSC duurzaamheid certificaat.
 
Leerbedrijf
Bouwbedrijf Nap is door Fundeon gecertificeerd als erkend leerbedrijf. Jonge vakmannen worden samen met de Stichting ReVaBo opgeleid voor de bouw en machinale houtbewerking.
 
Teus haalde het al eerder aan: veelzijdig en flexibel zijn is onze kracht. Ook hebben wij alle vakdiscipline in huis om hiermee de klant volledig te ontzorgen.
 
Dit wordt nog eens onderstreept doordat wij ook projecten ontwikkelen. Teus: ,, Hiermee ben ik in aanraking gekomen toen ik bij Van Driesten Bouw werkte.
Bij de overname van Bouwbedrijf Nap is deze lijn doorgetrokken. De laatste jaren is projectontwikkeling echt een onderdeel geworden van onze bedrijfsvoering.
Van ontwikkeling (verkoop) tot bouwen en opleveren, Bouwbedrijf Nap beheerst het gehele proces. Een mooi voorbeeld hiervan is de ontwikkeling en bouw van de woningen in het Nederwoud en de zorgappartementen op de oude Bethelkerk-locatie in Lunteren. “
 
Nederwoud
Hiermee maakt Teus rond waar Jan Nap begon. Toen was het silo’s en agrarische bouw, nu is het een proces van ” idee - ontwikkelen - bouwen - opleveren”.
Een proces van 50 jaar rustig doorgroeien en weten waar het allemaal begon: in het Nederwoud.