Nieuws
De moeder werpt haar jongen vaak in een holte van een Zwarte specht. De jongen worden blind geboren, bedekt met een grijze vacht. De moeder, of het 'moertje', is de hele dag bij hen. Eerst worden ze gezoogd, en later brengt het moertje prooien naar de jongen toe.
Als de jongen iets groter zijn, kijken ze regelmatig nieuwsgierig door de holte naar buiten, en kun je ze voor het eerst zien. In dit geval zat er een eindje onder de holte een spleet in de stam, waardoor de kleine martertjes die helemaal onderin het nest zaten al naar buiten konden kijken. Soms gebeurde dit ook, zoals op een van deze foto's zichtbaar is.
In mei/juni zijn de moertjes erg actief, de jongen worden groter en moeten meer eten, en daarnaast zijn de nachten kort.
Boommarters zijn zeer snel en behendig en jagen zelfs op eekhoorns in de bomen. Verder eten ze vogels en kleine zoogdieren. Er leven momenteel naar schatting zo'n 400 volwassen boommarters in Nederland, dus is het echt een zeldzaam dier. Echt iets bijzonders om voor de lens te krijgen!