Nieuws
Donderdagavond 17 mei vindt de ‘Algemene Ledenvergadering Vereniging Oud Lunteren’ plaats. Deze wordt gehouden in ‘Partycentrum Floor’ (Dorpsstraat 36 Lunteren).
Na de pauze, rond 20.30 uur, verzorgt Dik van der Meiden een lezing over zijn boek ‘De Kinderen van de nacht’.
De_Kinderen_van_de_Nacht 
Wolven! Wat is de eerste associatie? Grootmoeders, schapen, Dracula, natuurbeheer? De wolf roept reacties op van angst en haat tot en met bewondering. De wolf terug: eng of enerverend? Schade aan vee, een reële angst, is grotendeels te voorkomen; het beleid ligt al klaar.
De auteur heeft in zijn boek geprobeerd zowel de angst als de fascinatie voor wolven te begrijpen. In zijn lezing gaat hij hier nader op in. Er worden sporen gevolgd en dwaalsporen door de geschiedenis en de literatuur over de hele wereld, waarbij ment stuit op boeiende details, feiten en vooroordelen.
In de wolf komen persoonlijkheid en natuur samen. En hij komt terug, dus we kunnen maar beter voorbereid zijn.
 
Dik van der Meulen is neerlandicus, schrijver en biograaf. In 2002 schreef hij een biografie van Multatuli, waarvoor hij de AKO literatuurprijs ontving. Zijn biografie van koning Willem III werd in 2014 bekroond met de Libris Geschiedenis prijs, en de Jan Wolkersprijs (2017) voor het beste natuurboek ‘De Kinderen van de nacht. Over wolven en mensen'.