Nieuws
Een eeuw geleden was het al een begrip, Eethuis ’t Hek. Toen nog met een speeltuin, nu een graag geziene pleisterplaats waar het goed toeven is. De tijd van een ijsje voor een cent is al ver verleden tijd. Daarvoor in de plaats is gekomen, kwaliteit, service en persoonlijke aandacht. Inmiddels is het eethuis alweer tien jaar in handen van Wilma en gert van Bruggen. Dit tweede lustrum wordt donderdag 17, vrijdag 18 en zaterdag 19 maart gevierd.
tien_jaar_Eethuis_t_Hek 
De speeltuin van ‘Uitspanning ‘t Hek’ was vroeger een begrip. In het jubilerende Eethuis ‘t Hek herrinert een muurschildering aan deze periode.
 
De tien jaar dat Wilma en Gert van Eethuis ’t Hek een begrip gemaakt. Vanuit de wijde omgeving, tot aan Scherpenzeel aan toe en verder weten men de weg naar de Meulunterseweg te vinden.
De vele toeristen die in de zomermaanden, al dan niet wandelend of fietsend het kruispunt in Meulunteren passeren, brengen de naam nog verder het land in.
De bediening is er persoonlijk en beleefd. “Door de verschillende bezoekers is geen dag hetzelfde. We beleven er nog dagelijks veel plezier aan.”
Of zoals een trouwe klant het verwoordt: “Je merkt dat iedereen hier met plezier werkt. Dat straalt er vanaf.”
Wilma en Gert benadrukken dat zij het niet alleen gedaan hebben. “We hebben het deze tien jaar met elkaar gedaan. Wij zijn blij te kunnen rekenen op een enthousiast personeel.”
Met name Dayenne Koelewijn wordt even aangehaald. Zij is alweer negen jaar werkzaam in Eethuis ’t Hek.
 
Volgens overleving en historisch onderzoek komt de naam van Eethuis ’t Hek van het hek dat ooit de Hessenweg afsloot van de Meulunterseweg. Dit was nodig om het wild tegen te houden. Voor vijf stuivers in het jaar onderhield een boerenfamilie het hek. De boerderij stond nabij de huidige locatie van het eethuis. Naar verluidt heeft de boerenfamilie de achternaam ‘van ’t Hek’, in de Napoleonse tijd (begin 1800), aangenomen. Wilma en Gert weten ook te vertellen dat alle ‘Hekjes’ van deze plek afstammen. Dus ook de bekende cabaretier Joep van ’t Hek heeft zijn voorouderlijke roots liggen aan de kruising van de Hessenweg en Meulunterseweg.
 
Al in de jaren dertig van de vorige eeuw was ‘Uitspanning ’t Hek’ een veel bezochte pleisterplaats voor passanten. Kinderen uit Barneveld (lopend!!!) gebruikten de uitspanning als een mooie tussenstop bij het bramen en bosbessen zoeken. Voor een paar centen konden zij er terecht voor een ijsje, zakje snoep of wat ranja.
Trekpleister was de toenmalige speeltuin. Wie heeft niet tot ver in de vorige eeuw in het treintje gezeten, aan de kabelbaan gehangen of zo hoog mogelijk in de grote schommel proberen te gaan. De speeltuin is al vele jaren verleden tijd, maar de naam ’t Hek is nog altijd een begrip bij velen.
 
Tijdens de drie lustrum dagen profiteren klanten van dit jubileum. Er is 10% korting op de menukaart en krijgen bezoekers en kinderen een leuk presentje. Bezoekers maken vervolgens ook kans op één van de zes waardebonnen van € 25,00. Informatie omtrent de voorwaarden zijn te verkrijgen bij Eethuis ’t Hek.