Nieuws
Een geheel onbekende is tandarts Erwin Roorda niet meer in Lunteren. Sinds 1 januari van dit jaar heeft hij het Mondzorgcentrum Lunteren (MZCL) overgenomen van tandarts Erik Zonneveld. Vrijdag 22 februari kan men kennis komen maken met Erwin en Erik hiermee feliciteren. Men is welkom in ‘Zaal Floor’, van 17.00 – 19.00 uur.
 
Moderne praktijk
Met de overname van het Mondzorgcentrum Lunteren stapte Erwin in een moderne praktijk die in oktober 2012 werd geopend. Deze is zeer duurzaam, een moderne up-to-date, waar Erik en nu ook Erwin zich als een vis in het water is gaan voelen.
 
De rust van de Veluwe dat was wat Erwin Roorda en zijn gezin zochten. Gewend aan de hectiek van Zwolle (geboorteplaats) en Groningen (student) werd een nieuw thuis gevonden aan de rand van Arnhem. Al zoekende naar een tandartspraktijk kwam hij uit bij Erik Zonneveld in Lunteren, om er niet meer weg te gaan.
Erwin_Roorda_neemt_het_over_van_Erik_Zonneveld 
Het vertrouwde teruggevonden
Zijn ouders hadden in Zwolle een tandartspraktijk aan huis, waar nog aandacht was voor de patiënt. Dat vertrouwde en gemoedelijke werd in Lunteren bij het MZCL teruggevonden. “Dit (MZCL) is een moderne praktijk, waar de patiënt nog een persoon is. De wijze van werken sprak mij gelijk aan. Het doet denken aan zoals mijn ouders het thuis deden. Met dit verschil dat dit een moderne praktijk is, met twee collega tandartsen (Anneke Houtman en Roel Luxwolda) en twee mondhygiënisten (Jona Koeiman en Mursal Naim).”
 
Preventieve verzorging
Wat Erik belangrijk vindt en waar Erwin vol op inzet, is het nastreven van preventieve verzorging van gebitten. Dit kan al veel problemen voorkomen. In de toekomst wil de praktijk zich nog meer gaan richten op de behandeling van tandvleesproblemen.
 
DNA van Erik
Het oppakken van nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van tandheelkunde heeft altijd in het DNA van Erik Zonneveld gezeten.
Hij groeide op in Eindhoven en studeerde natuurkunde in Utrecht voordat hij in aanraking kwam met de tandheelkunde. Dat werd zijn passie. Het gebruiken van de handen in combinatie met techniek was en is hem op het lijf geschreven.
 
Op 2 juni 1980 volgde hij tandarts Max van der Veen op, waarna de praktijk in Lunteren werd uitgebouwd door in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Dit mondde uit in de realisatie van een moderne praktijk.
Het huidige MZCL is gericht op een duurzame toekomst, met een warmtepomp, een groen dak en een wand van planten bij de entree van het gebouw..
 
Snurken
Erwin: “Verder heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling van snurken en slaapapneu. Mensen die snurken of apneu hebben, kunnen wij vaak goed behandelen. Bij apneu stopt de adem met tussenpozen tijdens het slapen. Snurkbeugels kunnen hierbij helpen. En, er is niets engs aan er komt geen boortje aan te pas. Het is een sociaal en/of gezondheidsprobleem, dat zo verholpen kan worden.”
 
Erik is blij met zijn opvolger Erwin. “Hij kan goed met mensen omgaan en heeft de techniek in zijn vingers. In het afgelopen jaar is Erwin er helemaal bij gaan horen.”