Nieuws
Botontkalking, ofwel osteoporose, is een botaandoening waarbij de sterkte van het botweefsel zo is verminderd dat al bij een kleine belasting een heup- of polsbreuk of inzakking van de rugwervels kan ontstaan. Dat veel mensen daar mee te maken hebben blijkt wel uit de cijfers: in Nederland krijgt één op de drie vrouwen en één op de negen mannen boven de 55 jaar te maken met botontkalking, ondanks het feit dat in ons land relatief veel zuivel wordt geconsumeerd!!!
 
Het is voor iedereen interessant om eens de botdichtheid te laten meten, maar zéker voor mensen die horen tot een groep met verhoogd risico op botontkalking. Vrouwen in de overgang behoren tot de risicogroep, met name vrouwen die vroeg in de overgang zitten, ook wanneer botontkalking in de familie voorkomt, bij gebruik van bepaalde medicijnen zoals corticosteroïden (prednison of prednisonachtige stoffen), laxeermiddelen, bij weinig lichaamsbeweging, bij bepaalde aandoeningen zoals ziektes aan de schildklier, astma, reuma, diabetes, bepaalde darm- en huidziekten. Ook wanneer men veel koffie of alcohol gebruikt, of als de voeding niet optimaal is voor het in stand houden van stevige botten kan osteoporose ontstaan. Ook kunnen te weinig vitamine D en te weinig magnesium het risico op botontkalking sterk vergroten. Het toont het belang van voldoende vitamine D nog maar weer eens aan. Om te voorkomen dat men osteoporose krijgt is het van essentieel belang een vroegtijdige diagnose te stellen van de botgesteldheid zodat er nog actie ondernomen kan worden.
 
Op vrijdag 17 november bent u in de gelegenheid om uw botdichtheid te laten meten bij DIO Soap & Spices.
Drogist Adriaan: “Dit soort onderzoeken gedaan door een deskundige met een botscan apparaat zijn doorgaans best prijzig, maar wij kunnen het nu aanbieden voor het sterk gereduceerde tarief van 35 euro. Deze meting wordt gedaan met een ultrasoon apparaat dat op snelle, veilige en betrouwbare manier een indicatie geeft van de botdichtheid. Indien de botmeting een verminderde botdichtheid aangeeft dan kunnen adviezen worden gegeven hoe de botconditie extra te ondersteunen. Ook kunt u terecht voor advies en behandeling tegen artrose en andere reumatische aandoeningen.”
Voor meer informatie of reservering kunt u bellen met de DIO: 0318-301154 of langskomen in de winkel.